mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A cukorbetegek sportolásáról szóló rövidfilm
2022-12-29 09:20 [MTI + Mediainfo.hu]

A Magyar Edzők Társasága (MET) január 11-én, a gyermekdiabétesz napján mutatja be a cukorbetegek sportolásáról szóló "Ha mindenki segít..." című ismeretterjesztő, oktató rövidfilmjét.

Köpf Károly, a MET főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a szervezet már a kormány vonatkozó rendeletének megjelenése előtt is foglalkozott ezzel a problémával: 2020-ban két konferencia is a diabétesszel élők sportolásáról szólt.

"Egyik konferenciánkon az OSEI szakemberei ismertették a diabétesszel élő sportolókkal kapcsolatos tudnivalókat az edzők és más sportszakemberek részére, a másikon az orvosok mellett testnevelő tanárok és edzők, valamint diabétesszel élő sportolók is megosztották tapasztalataikat" - mondta.

Hozzátette: 2021-től a sportért felelős államtitkárság támogatást ad a feladat ellátásához, ennek felhasználásával jelentették meg a Diabéteszes gyermek a testnevelés órán és az edzésen című kiadványt, amely testnevelő tanárok, edzők és az érintett szülők részére tartalmaz hasznos ismereteket, tanácsokat.

A Magyar Edző folyóirat idei első különszáma is a diabétesszel élő gyerekek sportolásával foglalkozik, míg az ez évi támogatásból elkészült a "Ha mindenki segít..." ismeretterjesztő, oktató rövidfim, amely végigkíséri egy diabétesszel élő sportoló gyermek napját, és megszólaltatja azokat a szakembereket, orvosokat, pedagógusokat, edzőt, akik segítenek a diabétesszel élő gyermeknek teljes életet élni. Köpf Károly kiemelte: a film elkészítésében szakmai partnerként együttműködött a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, valamint a Semmelweis Egyetem 1. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája.

A rövidfilm bemutatója a gyermekdiabétesz napján, január 11-én 11 órakor lesz Az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek sportolási feltételeinek további javítása címmel meghirdetett konferencián, keretében a Magyar Sport Házában.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!