mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A gyurmázás, ami soha nem megy ki a divatból (x)
2023-01-12 11:43 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Van egy tevékenység, amely mindig is a gyerekek kedvence volt, ez pedig a gyurmázás. A kicsik öntudatlanul is vonzódnak ahhoz, hogy a kezüket használják, gyúrjanak, formázzanak és ezáltal fejlesszék magukat.

A gyurmázás egy olyan sokrétű kikapcsolódás a számukra, amellyel számos agyi területet vesznek rá az aktiválódásra és a továbbfejlődésre, hiszen a kézzel végzett cselekvések kihatnak az agyi működésre.

Az oktatásban is még jelen lévő és gyakran alkalmazott gyurmázás hihetetlen fejlődést képes elérni, így változásokat indíthatunk be bármilyen szinten lévő gyermek agyi fejlődése érdekében.

Milyen gyurmát válasszunk?

Először is kell találni egy olyan webshopot, ahol a legteljesebb választékot megtaláljuk, valamint különböző szűrési lehetőségeket, esetleg leírást, ami segíti a vásárlásunkat. A BestMarkt webáruház gyurmakínálata messze túlmutat az igényeinken, hiszen széleskörű palettával, többek között gyártókra, gyurmatípusokra, színekre lebontott szűrési lehetőségekkel és részletes tudnivalókkal segíti a döntéshozatalunkat.

Sok éve mindenki kedvence a gyönyörű színeket felvonultató és nagyon jól kezelhető Hasbro Play-Doh gyurmakészlet, amelyben a néhány tégelyt tartalmazó szettektől kezdve egészen a műanyag kiegészítőket is tartalmazó összeállításokig megtalálhatunk mindent, amire szükségünk lehet. Ha csak valamelyik szín hiányzik, akkor egyesével is be tudjuk szerezni az adott színt.

Nagyon fontos, hogy ezeknél az inkább hagyományosnak mondható gyurmáknál mindig zárjuk vissza a tégely tetejét, hogy elkerüljük a gyurmák idő előtti kiszáradását.

Újdonságok a gyurmák piacán

Az iskolásokat megcélzó gyurmák újfajta kihívásokat tartogatnak számunkra. Lehetőség van olyan gyurmák megvásárlására, amelyekkel az elkészített formák örökre megmaradhatnak kiégetés által. Ezekre a gyurmákra már az elnevezés is utal, hogy "Égethető gyurmák".

Ehhez a kategóriához kapcsolódik a levegőn száradó gyurmák csoportja, szintén azzal a céllal, ha valaki szeretné megőrizni a műalkotását. Új kategória a Creotime levegőn száradó készlet, amely olyan különleges bevonattal rendelkező gyurmát tartalmaz, amely lehetővé teszi a más anyagokkal való kapcsolódást, így egyedülálló formák, kreációk létrehozását.

Szintén új termékcsalád a Spin Master kinetikus homok készlete, mely szintén a gyurmához hasonlóan formázható. Viszont a gyurmával ellentétben nem szárad ki, bármikor újra átalakítható. Nem mindennapi tulajdonsága, hogy nem a kézhez tapadnak részecskéi, hanem egymáshoz.

Kiegészítők a gyurmázáshoz

Több készlet tartalmaz konkrét formákat, melyek segítik a kreativitást, hogy a gyermek tovább ötleteljen, miket hozhat létre a furcsa gyurmákkal. Egyes gyurmák még csillogók is, így még inkább elrepíthetik a gyermekeket a fantázia és a mesék birodalmába. A sütés-főzés szerepjátékozást kedvelő gyerkőcök számára igazi meglepetés lehet egy tűzhely és a hozzá kapcsolódó konyhai kellékek, amelyek szintén a gyurmázással válnak teljessé.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!