mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A médiaszolgáltatások vállalásainak teljesülését vizsgálta a Médiatanács
2023-01-11 09:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Médiatanács véglegesítette két helyi vételkörzetű rádiós frekvencia pályázati felhívását, míg egy körzeti tévé- és két helyi rádiócsatorna adásmenetének vizsgálata során hiányosságokat tárt fel.

Véglegesítette két helyi vételkörzetű médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívását e heti ülésén a Médiatanács. A testület azt figyelembe véve írta ki a pályázati felhívásokat, hogy május 19-én a szóban forgó Kazincbarcika 95,9 MHz és az Ózd 99,5 MHz frekvenciákat jelenleg használó rádió jogosultsága lejár. A pályázati felhívások 2023. január 13-án kerülnek közzétételre az NMHH honlapján.

A Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió 2022. október 10. és 16. közötti műsora miatt a körzeti vételkörzetű kereskedelmi televízió szolgáltatója ellen. A Médiatanács megállapította, hogy a szolgáltató megsértette a hatósági határozatban foglaltakat, mivel a közszolgálati műsoridő a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érte el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebbnek bizonyult a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres hírműsorokra vonatkozó kötelezettségét sem teljesítette.

A kiskőrösi Rádió 97 szolgáltatója ellen a 2022. szeptember 2-i adásnap miatt indult hatósági eljárás. A hatóság megállapította, hogy az adott napon a helyi vételkörzetű, kereskedelmi rádión a közszolgálati célú és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorok, valamint a szöveg aránya is alulmaradt a szerződésben vállaltakhoz képest.

A Budaörs Rádió október 16-i adásnapjának hatósági vizsgálata nyomán a Médiatanács hatósági eljárást indított a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió szolgáltatójával szemben. Az adott adásnapon a rádió nem teljesítette a közszolgálati célú, illetve a helyi közélettel foglalkozó műsorok napi arányára vonatkozó vállalásait sem. Ezen felül a szolgáltató szöveges tartalmakra és a zene arányára vonatkozó szerződéses vállalása sem teljesült. Mindezek miatt a Médiatanács bírságot állapított meg.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!