mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért előnyös választás a gondozásmentes kerítés? (x)
2023-01-23 09:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az innovatív fejlesztések abból a célból születnek, hogy megkönnyítsék az életünket, és egy kényelmesebb, modernebb világot hozzanak el számunkra.

Hisz ki gondolta volna néhány évtizeddel ezelőtt, hogy olyan alapanyagokból is építhet kerítést, amely nagyon hasonlít a fára, ugyanakkor sokkal kevesebb gond van vele?

Nos, ma ott tartunk, hogy mindez már valósággá vált. Aki pedig még nem hallott a gondozásmentes kerítésről, annak most összeszedjük pár pontban, hogy milyen érvek szólnak mellette.

Nincs szükség rendszeres karbantartásra

Imádjuk a szép fakerítéseket, viszont tény, hogy gyakori törődést igényelnek. Hisz bármennyire is vigyázunk rájuk, az időjárás sajnos nem kíméli őket. A csapadék, a napsugárzás, a fagy, a párás, nyirkos idő és a hőmérséklet váltakozása egyaránt otthagyja a lenyomatát a faléceken.

De mit tehetünk ez ellen? Csak annyit, hogy 2-3 évente rászánunk pár napot arra, hogy lecsiszoljuk, felületkezeljük, és újrafessük a léceket, amelyik pedig már menthetetlenül szétkorhadt, azt kicseréljük.

A modern gondozásmentes kerítés azonban megszabadít ettől a nyűgtől. A Nívó elemek ugyanis fémből (acélból és alumíniumból) készültek, és speciális bevonatot kaptak, melynek köszönhetően nem hagy nyomot rajtuk az idő vasfoga, és még 10 év elteltével sem fedezhetünk fel rajtuk rozsdát, fakulást vagy vetemedést.

Ami azonban még vonzóbbá teszi őket, hogy rendelhetőek famintás festéssel is, így pedig már olyan élethűen keltik a falécek illúzióját, hogy a különbséget csak az veszi észre, aki közelről megnézi, vagy megtapintja őket. Fahatású kerítés rendszeres felújítás nélkül? Igen, ma már ez is lehetséges!

Kíméli a környezetet

Az erdőpusztulás napjaink egyik legsúlyosabb globális környezetvédelmi problémája. Sajnos egyre többen megfeledkeznek arról, hogy a fák nemcsak a levegőt tisztítják, hanem árnyékot is adnak, felfogják a port, és számos állatfajnak lakóhelyül szolgálnak.

Egy "zöld" gondolkodású ember pedig nem pazarolja az értékes faanyagot olyasmire, amit más forrásból is lehet helyettesíteni - a kerítés tipikusan ez a terület. Ma már mondhatni pazarlásnak számít fát használni ilyen célokra, amikor más, környezetbarátabb alternatívák is elérhetőek. A fém elemekhez például nem kell élő fákat kivágni, és mivel tartósak, ritkán kell cserélni őket, ezáltal kevesebb hulladék keletkezik.

Ha csak ennyit teszünk a bolygó jövője érdekében, az máris sokkal felelősségteljesebb döntés, mintha szemet hunynánk a környezetkárosítás felett.

Nem csak kerítés készülhet belőlük

Úgy, ahogy az igazi faléceket is több célra fel lehet használni, a gondozásmentes elemek is sokoldalúnak tekinthetőek. Hisz a kerítés mellett készíthetünk belőlük lépcső-, terasz- vagy erkélykorlátot, falburkolatot, és használhatjuk pergola tetejének befedéséhez is. Sőt: akár kukatárolót is készíthetünk belőlük, így a szemetes a kapu közelében lesz, mégsem csúfítja el a szépen gondozott kertünket.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!