mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rekordot döntött az új milliárdosok és milliomosok száma tavaly
2023-01-25 11:09 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Több mint 4 ezren váltak milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben.

Az év utolsó hónapjában pedig megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is, több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett egy szerencsés magyar. A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

Minden eddiginél több, 4383 milliomos született tavaly a Szerencsejáték Zrt. játékosai között. A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük 7-en százmilliót, 2 játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza 2022-ben. A Skandináv lottón összesen 28-an örülhettek a millióknak, köztük 7-en pedig százmillióknak. Hatoslottón 7 nagynyertes született, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos. A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

2022-ben megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, hiszen december 9-én egy szerencsés bruttó 75 871 601,70 euróval, vagyis átszámítva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A szerencsés nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült. A milliárdos csúcsdöntőt leszámítva 78-an váltak milliomossá az Eurojackpoton.

A sorsjegyeket választók közül is többszázan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hétszámjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte. A legtöbb nyertes a "Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, összesen 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek. A második legnépszerűbb a sorban a Kaszinó játék volt tavaly, amellyel 112 szerencsevadász összesen 604 millió forintot nyert. Az évek óta töretlen sikernek örvendő Buksza 30 nagynyertesének összesen 510 millió forintos nyereményt jelentett, a Vadvilág sorsjegycsalád pedig 104 nyertesét összesen 511 millió forinttal tette gazdagabbá.

Igazán szerencsés volt az év a sportfogadók körében is, ahol 1623 egymillió forintot elérő nyereményt érő szelvény született. A Totón 44-en, a Góltotón 3-an örülhettek, a földi hálózatban elérhető tippmixen 839 játékosnak volt milliós szerencsése, míg a TippmixPrón 737 fogadó válthatta milliókra tippjeit. TippmixPrón a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 430 433 Ft volt, amit egy 10-es kötés 2.152-es oddsával ért el egy játékosunk. A Tippmixen a legkisebb tét mellett megtett idei legnagyobb nyeremény 1 765 063 Ft volt, amit egy 9/10-es kombináció mind a 10 kimenetelének eltalálásával, 8.825-ös odds-szal ért el egy játékosunk.

A Szerencsejáték Zrt. 2022 során többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvény vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!