mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kiállítás a Fortepan fényképgyűjtemény anyagából
2023-02-10 10:23 [MTI + Mediainfo.hu]

Kiállítást rendeznek Berlinben a Fortepan magyar közösségi online fényképgyűjtemény anyagából.

A német fővárost magyar turisták szemszögéből bemutató tárlat bekerült a művészeti ág egyik legrangosabb nemzetközi fesztiválja, az Európai Fotográfia Hónapja (EMoP) hivatalos programjába. Február 16-tól április 7-ig látogatható a berlini magyar kulturális intézetben (Collegium Hungaricum Berlin - CHB).

A Fortepan több ezer berlini vonatkozású felvételéből és a CHB archívumából válogatott killítás középpontjában az 1973-as év áll. Akkor nyílt meg Kelet-Berlinben - az egykori NDK fővárosában - a Magyar Kultúra Háza, amely gyorsan a helyi kulturális élet egyik központja lett, és akkor volt a város a VIT néven is ismert Világifjúsági Találkozó házigazdája.

A kelet Woodstockjaként is emlegetett fesztivál eseményei jórészt a magyar intézet közvetlen közelében zajlottak. A magyar turisták és az intézet hivatásos fotósainak képei azonban nemcsak a kelet-berlini belváros és a "béketábor" legnagyobb szabású ifjúségi rendezvényét mutatják be, mert sokan Nyugat-Berlinbe is átlátogattak, ahol színes, izgalmas, újdonságokkal teli világgal találkoztak - emelték ki a CHB közleményében.

A szétszakított város mindkét felének életét magyar szemmel láttató kiállítás azt vizsgálja, hogy merre jártak az 1973-ban Berlinbe csöppenő magyarok, mi keltette fel az érdeklődésüket és milyen pillanatokat örökítettek meg.

Képeiken "siető járókelőket, flower power-mintás buszokat, nyüzsgő bolhapiacokat és sztriptízbárok reklámjait láthatjuk" - írta a CHB.

Az EMoP európai nagyvárosok fotóművészeti fesztiváljainak hálózata, 2004-ben hozták létre Berlin, Párizs és Bécs kezdeményezésére. A német fővárosban az idei - tizedik - fotóhónapon száz helyszínen rendeznek kiállításokat. A CHB a fesztivál visszatérő résztvevője..

A Fortepan közösségi online fotóarchívum, 2010 óta a fortepan.hu oldalon működik, gyűjtőköre a huszadik századi magyar fotográfia. A társadalmi munkában fejlesztett gyűjteményt felbecsülhetetlen értékű történelmi forrásként tartják számon. Csaknem 180 ezer darab kiváló minőségű digitalizált fényképet tartalmaz az 1900 és 1990 közötti időszakból, mintegy 3400 fénykép Németországban készült.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!