mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Azonnali jegyérvényesítés a BudapestGO-ban
2023-02-10 11:14 [MTI + Mediainfo.hu]

Márciustól azonnal lehet jegyet érvényesíteni a BudapestGO alkalmazásban a fővárosi közösségi közlekedésben.

A mobiltelefonos fizetés során is használt technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

"Márciusban bevezetünk egy olyan technológiát, amelynek segítségével a mobiljeggyel utazók számára tényleg csupán egyetlen mozdulat lesz a jegyérvényesítés vagy a bérletbeolvasás" - idézték Walter Katalint, a BKK vezérigazgatóját a közleményben.

Ez először a metró területén lesz lehetséges, majd folyamatosan bővül azoknak a járműveknek a köre, amelyek rendelkeznek a technológiával. A BKK tervei szerint májusra minden járművön lesz azonnali jegyérvényesítés, bérletbeolvasás, ám a szolgáltatás egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

Az applikáció az agglomerációban is használható a MÁV-START elővárosi járatainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére, továbbá a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.

A BKK jegyértékesítésében már több mint 20 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya, ennek kétharmadát a BudapestGO-ban történő vásárlások jelentik.

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben. Egymillió ügyfél használja rendszeresen, december végéig 31 millió útvonalat terveztek, és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt.

A BudapestGO az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás - írták.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!