mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hámori Barbara
Hámori Barbara
Content House
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megfelelő szerszámokkal az összes feladatra felkészülhetünk (x)
2023-02-20 09:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Legyen szó egy profi szervizről vagy egy otthoni garázsról, mind a szakember, mind az átlagember a lehető leghatékonyabb szerszámokat preferálja, azokat szereti használni.

Ma már a szerszámkínálat hatalmas, el se tudjuk képzelni hány feladatra, műveletre létezik szerszám, ami még egyszerűbbé teszi az egész folyamatot.

A legegyszerűbb szerszámoktól a speciálisabb változatokig

Ha azt mondjuk szerszámok, a legtöbbeknek rögtön a csavarhúzók, kalapácsok és fűrészek jutnak eszükbe, valamint egy végeláthatatlan "kincsekkel" teli műhely. A valóság ettől nem áll nagyon messze, a különbség leginkább az, hogy a szerszámok világa az elmúlt pár évtizedben megváltozott, kiegészült. Elég csak megnézni a Weber Autotechnik szerszámait, és máris látni fogjuk, mennyire kibővült a piaci kínálat.

Ugyanúgy találkozhatunk a piacon (akár online, akár offline) a klasszikus kalapácsokkal, csavarhúzókkal vagy más vágó szerszámmal is, de emellett itt vannak a csavarkulcsok, a különböző autóipari szerszámok, valamint a fogók is. A speciálisabb eszközök közé tartoznak a dugókulcsok és annak tartozékai, továbbá az emeléstechnika, azaz a hidraulikus eszközök. Ezek a szerszámok mind méretben, mind feladatban teljesen eltérnek egymástól. Néhányat több feladatra is lehet használni, például egyes ezermesterek bármit meg tudnak oldani, csak adjunk nekik egy kalapácsot. Az új, modern szerszámok többségét inkább egy adott területen, speciális műveletre lehet használni, de abban ők a leghatékonyabbak kérdés nélkül.

A csavarhúzókat, csavarkulcsokat, fúrófejeket a mai napig szettekben, készletekben érdemes vásárolni, mivel nem tudhatjuk előre, hogy milyen méretekkel lesz még dolgunk, jobb minden eshetőségre felkészülni.

Egy műhelyt felszerelni nem gyerekjáték

Egy átlagos, otthoni műhelyben is rengeteg eszköz, kiegészítő található, nem is beszélve a hivatalos szervizekről. Gondolni kell a legkisebb termékekre is, mint a védőruházat, védőfelszerelések, de az olyan egyértelmű eszközökre is, mint a székek, aláfekvők vagy szerelőkocsik és műszerállványok. Mindezt meg kell tervezni és be kell szerezni, ami nem egy rövid folyamat. Ennek tetejébe érkeznek a nagyobb eszközök, mint a satupadok vagy az olyan kiegészítők, mint a műhely világítástechnikája.

A szerszámok tárolása már külön művészet

Nincs is annál rosszabb, amikor eltűnik az egyik csavarkulcs, csavarhúzó és nincs kéznél tartalék, csak az az egy példány van abban a méretben. Ilyenkor nincs más teendő: indul a keresgélés. Ez akár többórás művelet is lehet, nem beszélve az okozott kellemetlenségről. Szerencsére van megoldás: szerszámos ládák, szekrények, állványok és panelek, sőt, már mágneses szerszámrögzítők is elérhetőek. Ne spóroljon ezeken, mindenki azt gondolja, hogy "úgyis tudni fogom hova raktam", de a valóság mást mutat, később hálásak leszünk magunknak a beruházásért.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!