mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Álláskeresési statisztikák, amelyekről az álláskeresőknek tudnia kell
2023-02-21 09:04 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Akár karrierváltáson gondolkodunk, akár az első állásunkat keressük a tanulmányaink elvégzése után, akár valahol a kettő között vagyunk, az álláskeresés mindannyiunk számára ugyanazt a fejfájást okozza.

De bármennyire is frusztráló ez a folyamat, nem szabad elveszítenünk a reményt. A cikkben felvonultatott álláskeresési statisztikákkal leginkább az a célunk, hogy rávilágítsunk, miért is olyan nehéz ez a folyamat, és megadjuk a szükséges segítséget a feladat megkönnyítéséhez.

Több száz jelentkező közül körülbelül 5-öt hívnak be személyes interjúra

Az állásra jelentkezők rendkívül kis százalékát hívják be személyes interjúra. Tehát annak érdekében, hogy növeljük az esélyünket, érdemes minél több önéletrajzot kiküldeni és megfogadni a https://salgotarjanallas.hu/allaskereso oldalon olvasható hasznos tippeket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenféle nyitott pozícióra jelentkezni kell, csak azért, hogy behívjanak.

Az önéletrajzok elküldéséhez érdemes felkeresni többféle állásportált, és itt nem csupán az általános, hanem a tematikus álláskeresési weboldalakra is gondolunk, mint amilyen a Salgótarjánállás.hu, amelynek szerintünk az egyik legfőbb előnye a videós álláspályázati funkció.

Ez lényegében annyit jelent, hogy a munkavállalóknak válaszolniuk kell a munkaadók meghatározott kérdéseire egy rövid videóban. Ez pedig segít olyan információkat is átadni magunkról, amelyet az önéletrajzon keresztül soha nem sikerült volna.

A jelenleg foglalkoztatottak több mint 70 százaléka új állást fontolgat

Az önéletrajzokhoz kapcsolódó visszahívások korlátozott száma nem az egyetlen ok, amiért érdemes minél több állásra pályázni. Valójában a jelenleg alkalmazott egyének több mint fele figyeli a jobb munkalehetőségeket, így a jelentkezési folyamat során nem csak azokkal versenyezünk, akiknek jelenleg nincsen állása, hanem azokkal is, akiket már alkalmaznak egy másik cégnél.

Ezek a személyek pedig valószínűleg több tapasztalatot tesznek le az asztalra, és főként ezért is fontos az, hogy önéletrajzunkat a lehető legtöbb munkáltatóhoz eljuttassuk.

Az álláskeresés átlagosan körülbelül fél évig tart

A valóság az, hogy míg egyes jelöltek képesek azonnal új állást találni, másoknak hónapokig tart, amíg rálelnek a megfelelőre. Annak érdekében, hogy ez az időszak ne tartson ilyen sokáig, érdemes felvenni a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik segíthetnek nekünk az interjúzási készségeink felfrissítésében, és egy olyan önéletrajz elkészítésében, amely garantáltan nem marad észrevétlen.

Egy amerikai önéletrajzíró szolgáltatást nyújtó vállalkozás felmérése szerint a legtöbb pályázó, aki szakmailag jól megírt önéletrajzot használ, három hónapon, vagy annál rövidebb időn belül megkapja a kívánt állást.

Ha elegendő figyelmet szentelünk az ehhez hasonló álláskeresési statisztikáknak, akkor betekintést nyerhetünk abba, hogyan pozícionálhatjuk úgy magunkat hogy kiemelkedünk az álláskeresési "zajból."

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!