mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mitől lesz egy álláskereső portál ideális számunkra?
2023-02-21 10:22 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Manapság több száz álláskereső portál található meg az interneten, közülük a legjobbak viszont bizonyos előnyöket kínálnak.

Például rendelkeznek olyan könnyen használható eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a tartózkodási helyünk, a tapasztalatunk, a fizetési igényünk alapján minél előbb megtaláljuk a megfelelő állást számunkra.

A Zalaegerszegállás.hu például a https://zalaegerszegallas.hu/vallalatok aloldalán az álláshirdetéseit a portálon szereplő vállalatok ábécé rendben történő felsorolásával kategorizálja. Amennyiben pedig a jelentkezőknek nincsen késztetése a több száz vállalkozást végigböngészni, akkor használhatják az említett aloldalon a keresőt is.

De ez az álláskereső oldal számos egyéb előnyös funkciót is felvonultat, amelyekről a mai cikkünkben szeretnénk részletesebben is beszélni.

Zalaegerszegállás.hu egyéb előnyös funkciói

Az első, amit megemlítenénk, hogy a regisztráció és azt követő profiladatok kitöltése után legenerálhatjuk az önéletrajzunkat, amellyel az oldal üzemeltetői nagyon sok időt és energiát megspórolnak számunkra. De természetesen, ha van már önéletrajzunk vagy motivációs levelünk, azt is nyugodtan feltölthetjük a profilunkba.

Emellett még az is elnyerte a tetszésünket, hogy a szimpatikus lehetőségeket betehetjük a kedvenceink közé, és feliratkozhatunk az állásértesítőjükre is, hogy a lehető leghamarabb tudomást szerezhessünk a portálon megjelent legfrissebb állásokról.

A leginkább azonban a videós álláspályázat funkciójuk keltette fel a figyelmünket. Ez lényegében annyit jelent, hogy a jelentkezőnek az önéletrajzon kívül az álláshirdetésben feltett kérdésekre videós választ kell küldenie a hirdető számára. Véleményünk szerint ez rendkívül előnyös, mivel ezáltal olyan információkat is átadhatunk magunkról, amelyeket lehetetlen írásban bemutatni.

Tippek a hatékony videós álláspályázat megalkotásához

Amikor a hirdető kérdéseire videóban válaszolunk, ne feledjük, hogy a cég nem a tökéletes produkciót keresi, hanem az ideális jelöltet a pozícióra. Ezért a legfőbb célunknak mindenképpen annak kell lennie, hogy megmutassuk, miért mi vagyunk az ideálisak a pozíció betöltésére.

A felvétel elkészítése előtt alaposan tanulmányozzuk át a munkáltató utasításait, hogy megbizonyosodjunk arról, követjük-e az irányelveket. Miután ezzel megvagyunk, kezdjük a videót egy barátságos üdvözlettel, egy mosollyal és egy bemutatkozással, miközben közvetlenül a kamerába nézünk. De emellett fontos még a magabiztos testbeszéd is, mivel ez remekül megmutatja a pozitív szemléletünket és a lelkesedésünket videón keresztül is.

A végső tanácsunk az, hogy próbáljuk meg a videót minél rövidebbre fogni. Ez leginkább 60-90 másodperces hosszt jelent, amelynek a betartása elsőre nehéznek tűnhet. Amennyiben viszont a videó feltöltése előtt alapos felkészülést végzünk, és átgondoljuk a mondanivalónkat, akkor képesek leszünk ilyen rövid videóban is átadni a lelkesedésünket a pozíció iránt és minden fontos információt magunkról.

A fentiek alapján látható, mely álláshirdetési portálon lesz érdemes keresgélni, ha épp váltani szeretnénk.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!