mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Álláskeresés Szolnokon – mit, hol és hogyan? (x)
2023-02-24 10:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az álláskeresés Szolnokon épp olyan könnyű vagy épp olyan nehéz lehet, mint más nagyvárosokban, vármegyeszékhelyeken.

Előfordulhat, hogy bizonyos állástípusból többet, másból kevesebbet találunk, de még mielőtt idáig eljutnánk, el kell döntenünk, hogy mit is keresünk, és hol érdemes utánajárni a lehetőségeknek.

Álláskeresés Szolnokon? Irány az internet!

Ma már talán senki sem lepődik meg azon, hogy az álláskeresések nagyrészt áttolódtak az online világba. Elég csak rákeresnünk az interneten arra, hogy "Szolnok állás", és máris megtaláljuk a legrelevánsabb gyűjtőhelyeket, mint például a SzolnokAllas.hu oldalt. Itt megtalálhatunk számos olyan céget, akik helyben keresnek munkaerőt.

A weboldalon megadhatjuk, hogy konkrétan csak Szolnokon keresünk-e munkát, vagy az egész vármegyében hajlandóak lennénk elhelyezkedni. A kategóriákat tovább szűkítve megkereshetjük azt is, hogy konkrétan milyen területen képzeljük el magunkat a jövőben.

Óriási előnye van az ehhez hasonló online állásportáloknak! Ennél könnyebben, gyorsabban és pontosabban nem lehet szűrni, keresni az egyes munkák között. Rengeteg időt és energiát spórolunk meg azzal, ha az online felületen kezdjük el a keresést.

Maradva online: weboldalak, közösségi média

Ha már egyszer az interneten kezdtünk el keresgélni, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy számos cég is jelen van a különböző közösségi média felületeken. És bizony itt is találhatunk olyan posztokat, csoportokat, ami az álláskeresőknek szól.

Sőt, amennyiben van konkrét kiszemelt vállalat is, ahol szívesen dolgoznánk a jövőben, akkor érdemes ezeket külön is végignézni. Mind a közösségi médiában történő megjelenéseiket, mind pedig a weboldalukat. Lehet, hogy épp itt fogunk találni egy olyan hirdetést, ami máshol nem szerepel.

Offline keresés: foglalkoztatási osztály, céges telephelyek

Ha kicsit az offline lehetőségek felé fordulnánk, akkor elsősorban érdemes felkeresni a helyi munkaügyi központ foglalkoztatási osztályát. Ott biztosan a helyi és környékbeli településeken elérhető lehetőségekről fognak minket tájékoztatni.

Viszont nekik is van online elérhető felületük, ahol szintén böngészhetünk a lehetőségek között, ami már csak a szűrési lehetőségek miatt is jó alternatíva.

Biztos, hogy helyben kell munkát keressünk?

Nem feltétlenül kell minden esetben csak a helyi állások között keresgélnünk. És ez bizonyos esetekben még azt sem jelenti, hogy ha alkalmaznak minket, akkor el kell költöznünk. Persze ez nagyban függ az elvégzendő munka típusától.

Ha például mi vízvezeték-szerelőként kívánunk elhelyezkedni alkalmazottként, akkor Szolnokról nem feltétlenül érdemes Győrben lehetőségek után nézelődni. Ellenben a home office-ban, távmunkában végezhető munkák esetén mindegy, hogy földrajzilag hol vagyunk.

Az online végezhető munkák egyre nagyobb teret hódítanak. Hatalmas lökést adott ennek a pandémia is, mely sok munkáltatót is meggyőzött ennek hatékonyságáról. Közülük többen azóta sem tértek vissza az irodába.

Bárhol is keresünk, a lényeg, hogy legyünk kitartóak és elszántak. Akkor biztos a siker!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!