mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Vásárhely.ma néven indult közéleti portál Marosvásárhelyen
2023-03-03 09:01 [MTI + Mediainfo.hu]

Vásárhely.ma néven indult polgári beállítottságú közéleti portál pénteken az erdélyi Marosvásárhelyen - közölte az MTI-vel Szucher Ervin felelős szerkesztő.

A kezdeményezők szerint "a Vásárhely.ma a város és kistérsége egyik legfontosabb véleményformáló fórumává szeretné kinőni magát, amely befolyásolni képes a közéletet". A magát polgári beállítottságúként meghatározó portál péntek óta érhető el a világhálón - közölte Szucher Ervin felelős szerkesztő.

Kiadója a Romániában bejegyzett, magyar érdekeltségű Kreatív PS Kft., melynek ügyvezetője Kali István, de idővel az újságírók is részvényesek lesznek.

Az alapcsapatot egyelőre három újságíró - Szucher Ervin, Antal Erika és Farczádi Attila - alkotja, mindhárman tapasztalt újságírók.

A portálon ugyanakkor neves marosvásárhelyi publicisták - Sebestyén Spielmann Mihály, Bölöni Domokos, Ötvös József, Bögözi Attila - is jelentetnek meg véleményanyagokat.

"Nem szállunk be a hírversenybe, mert három emberrel nem lehet hírversenyt nyerni" - jelentette ki az MTI-nek Szucher Ervin, aki szerint a több munkát igénylő újságírói műfajokat - riport, interjú, ankét, háttér - részesítik előnyben.

Arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy összegyűjtsék és bemutassák a város és térsége kulturális eseményeit - tette hozzá. Elmondta: a Népújság napilap online kiadása mellett a városban működő magyar portálok alkalomszerűen frissülnek, ezt az űrt is be szeretné tölteni a Vásárhely.ma.

Szucher Ervin szerint szívesebben gondolkodtak volna nyomtatott kiadványban, de sok pénzbe kerül az előállítás, így a portál mellett döntöttek. Beköszönő vezércikkében úgy fogalmaz, "ha a sors nekünk az erdélyi nyomtatott sajtó végnapjait juttatta, két teendőnk marad": szurkolni a megmaradt újságoknak és haladni a korral.

Marosvásárhelyen egyetlen magyar nyelvű újságként a Népújság napilap jelenik meg, mely egész Maros megyében kapható. Marosszék közéleti és kulturális eseményeiről a Székelyhon hírportál is napi rendszerességgel beszámol.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!