mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért fontos az optimális páratartalom? (x)
2023-03-13 09:25 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Rendkívül fontos, hogy egy helyiségben milyen a levegő minősége, az ugyanis nagymértékben meghatározza, hogy jó érzés lesz-e az ott tartózkodás. Ebben többek között az optimális páratartalomnak is nagy szerepe van.

Ha túl sok párát tartalmaz a levegő, akkor az hamar a falak nedvesedését okozza. Innen pedig már csak egy lépés, hogy megjelenjenek a penészgombák, és a kellemetlen szagon kívül sok más problémát okozzanak.

Szerencsére gyorsan rövidre zárhatjuk a páratartalom problémáját, ha beszerzünk egy készüléket az Állványbázis.hu párátlanító kínálatából. Itt ugyanis olyan berendezéseket találunk, amiket nagyon egyszerűen és hatékonyan tudunk használni.

Szívesen olvasnál még a témában, hogy többet is megtudj a magas vagy alacsony páratartalom okozta problémákról? Akkor ez a cikkünk most neked szól, ugyanis sok olyan tudnivalót osztunk meg benne, amivel jó tisztában lenni!

Néhány fontos gondolat a levegő minőségéről

Bárhol is tartózkodunk a lakásban, nagyon fontos, hogy a levegő megfelelő minőségű legyen. De milyen is a jó levegő?

Egyrészt megfelelő mennyiségű oxigént tartalmaz, amit úgy tudunk elérni, ha gyakran szellőztetünk. Ennek különösen akkor van nagy jelentősége, amikor több ember is egy légtérbe kerül, ennek hatására ugyanis a levegő gyorsan "elhasználódik". Vagyis kevesebb lesz benne az oxigén.

Emellett a levegő minőségét a különböző szagok, illetve illatok is befolyásolják. Az izzadás, erjedés vagy esetleg rothadás kellemetlenné teszik a légteret, de a tisztítószerek, sprayk és egyéb termékek használata is megváltoztathatja annak minőségét.

Mi a baj a túl magas páratartalommal?

A levegő minőségében többek között a páratartalom is nagy szerepet játszik. Különösen igaz ez akkor, ha túl magas a pára mennyisége, amit sok minden okozhat. Például a gőz, ami a főzés vagy fürdés során kerül a légtérbe, vagy a nedvesség, ami a teregetés hatására jut a levegőbe.

A felhalmozódott pára előbb vagy utóbb lecsapódik a felületeken, például a falakon vagy a bútorokon. Ezzel két probléma is van. Az egyik, hogy a vizesedés hatására a szerkezetek meggyengülnek, idővel pedig tönkre is mennek. A másik pedig, hogy a penészgombák, illetve a kórokozók előszeretettel telepednek meg vizes közegben.

Mi a megoldás?

Ha túl magas a páratartalom az otthonunkban, akkor célszerű bevetni egy megfelelő kialakítású párátlanító berendezést. Azzal ugyanis nagyon gyorsan, egyszerűen és hatékonyan tudjuk eltávolítani a felesleges páramennyiséget a légtérből.

Láthatod, hogy a levegő minőségében a páratartalom is nagy szerepet játszik. Ez nem is lehet másképp, hiszen a túl magas érték okozhat olyan kellemetlenségeket, amiket mindannyian szeretnénk elkerülni. Szerencsére nem kell együtt élnünk velük, hiszen egy megbízhatóan működő készülék remek megoldást nyújt a problémára. Csak arra kell figyelnünk, hogy melyik típust választjuk, ugyanis többféle kivitelben is készülnek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!