mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire való a tószivattyú és milyen típusai vannak? (x)
2023-03-13 10:04 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A kertépítésnek megvannak a maga szépségei; például mi döntjük el, hogy mi hova kerüljön, milyen növényeket ültessünk, hol legyen a kerti tó, és persze hogy mennyire merülünk el a tótechnika rejtelmeiben.

Ez utóbb említett terület talán egy kissé bonyolultnak tűnhet így elsőre, de szerencsére csak némi információra van szükségünk és máris minden tiszta lesz számunkra.

Ha te is ebben a cipőben jársz és fogalmad sincs arról, hogy milyen tószivattyúk közül választhatsz, vagy hogy egyáltalán melyik való neked, akkor tarts velem és a következő cikkben most utánjárunk! Hidd el, egykettőre profi leszel!

Tótechnika - Ez pontosan mit is jelent?

A kerti tó az udvar vagy a kert középpontja egyaránt lehet, azt is monhatnánk, hogy itt fut össze minden. Egy tó megtervezése viszont nem csak abból áll, hogy körbevesszük a legszebb növényeket, magát a tó felépítését is jól meg kell terveznünk. Az AutomataÖntözőrendszer.com tótechnikai kínálatában olyan termékek várnak ránk, amelyek az egészséges élővilág egyensúlyának fenntartásában, a tisztítás folyamataiban segítenek nekünk.

A tószivattyúk világa viszont szintén változatos. Tisztázni kell magunkban a felhasználási célt, csak ezután érdemes vásárolni. Minél jobban elmélyülünk az egyes produktumok használati előnyeiben, annál inkább realizáljuk, mennyire eltérhetnek egymástól a különféle darabok. Most pedig vegyük át szépen sorban a lehetőségeinket!

Szivattyútípusok, amelyeket mindenkinek ismerni kellene

Kezdjük a sort a patakszivattyúval, amely a 4-8 mm-es szennyződéseket képes kiszűrni. Ez a változat általában speciális tömlőcsatlakozóval és túlmelegedés elleni védelemmel szintén rendelkezik.

Aztán ott van az ún. szökőkút szivattyú, amely egyaránt táplálhat szökőkutat és patakokat. A speciális készülékek ezen típusa finomszűrővel is el van látva.

A szoborszivattyú kínálatban kül- és beltéri darabok szintén képviseltetik magukat. Ez már szabályozható vízátfolyással, valamint tömlőcsatlakozóval rendelkezik.

Nem vagy biztos abban, hogy melyik darab passzol hozzád? Szerencsére a kertészeti webáruházak többsége lehetőséget ad arra, hogy segítséget kérj szakemberektől, így nem kell egyedül döntést hoznod.

Mindig figyeljük a termékleírást!

A produktumok többsége mellett mindig található leírás, ami megadja azokat a paramétereket, amelyeket tudni szeretnénk. Ha nincs részletes leírás, még mindig adott az érdeklődés lehetősége is, azonban a legtöbb esetben kell, hogy legyen olyan adat, ami segít nekünk tájékozódni.

Fontos, hogy ne hasraütésre vásároljunk! Műszaki cikkekről, tótechnikai eszközökről beszélünk, tehát a vásárlási folyamatot a tervezésnek szükséges megelőznie!

Remélem, hogy segítettem neked eligazodni a témában és magabiztosan vágsz neki a tavaszi kertészkedésnek!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!