mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
120 éves a Nemzeti Sport
2023-03-14 11:38 [MTI + Mediainfo.hu]

Március 15-én, a magyar sajtószabadság napján ünnepli fennállása 120. évfordulóját a Nemzeti Sport című napilap, amelynek 1903. március 15-én jelent meg az első száma.

"A Nemzeti Sport szerkesztősége a hétvégi Képes Sport mellékletet ezen a héten teljes terjedelmében az évfordulónak szenteli: 12 oldalas összeállításban dolgozzuk fel a lap történetét. Az NS szakmai partnere, a Nemzeti Sport Online főoldalán is elérhető Sportrádió a nemzeti ünnepen tematikus nappal, hatórás műsorfolyammal köszönti az évfordulót" - olvasható a lap közleményében.

A tájékoztatás szerint a hetilapból az első világháborús szünet és a nehézségek után az 1920-as évekre lett napilapként a magyar sportélet sajtóorgánuma, amely a hét minden napján megjelenik, egyúttal piacvezető az internetes kiadása és követői száma a hatszázezret is meghaladja a közösségi médiában.

"Lapunk átesett névváltozásokon, tulajdonoscseréken, elszenvedett háborús szilenciumokat, papírhiányt, világjárványt, megjelent hetente egyszer, háromszor, ötször, hatszor, majd mindennap, a világhálón pedig 0-tól 24 óráig elérhető és frissül. Napilapunk volt 4 és volt 32 oldalas, megjelent fotók nélkül, majd szerény minőségű fekete-fehér képekkel, végül teljesen színes oldalakkal és fotókkal, mi több, ma már hang- és videoanyagokat is naponta, sőt élőben teszünk közzé a Nemzeti Sport online felületein" - olvasható a közleményben a lap történetéről.

A 120. évforduló alkalmából már hetedik alkalommal kerül sor a "Főszerkesztők vacsorájára", amelyen Szöllősi György főszerkesztő a lapalapítás évfordulóján elődeit, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőit látja vendégül, ezúttal a sportnapilap tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Sportügynökség székhelyén, a margitszigeti Ybl Casinóban. Ugyanott ünnepel szerda este a szerkesztőség stábja, az eseményen részt vesz Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!