mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen egy minőségi álláskereső portál?
2023-03-22 09:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az álláskeresés napjainkban elég bonyolult folyamat; minden egyes nap az interneten böngészünk, interjúkra járunk, mindeközben próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.

Főleg akkor vagyunk nehéz helyzetben, amikor szorít minket az idő, és gyorsan el szeretnénk helyezkedni. Szerencsére vannak olyan állásportálok, amelyek egy lépéssel közelebb visznek minket álmaink munkájához.

A következő cikkben most azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik nem tudják, hogyan induljanak el.

Az álláskeresés alapszabályai

2023-ban nem könnyű elhelyezkedni, de szerencsére nem is lehetetlen, mivel némi kitartással bárki megtalálhatja a hozzá illő munkakört. A NyiregyhazaAllas lehetőségei között például többféle szakterület meghirdetett állásai várnak ránk, nekünk csak jelentkeznünk kell a tudásunkhoz és a személyiségünkhöz illő munkákra.

De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Mivel kezdje ma egy álláskereső? Hol és hogyan keressen, ha még nem éppen rutinos ezen a területen? Azt szoktuk javasolni, hogy ne csak az országos portálokon nézelődjünk, hiszen számos regionális weboldal is akad, amelyek talán még célzottabban gyűjtik össze a környék munkalehetőségeit. Ezzel némi időt és energiát is megspórolhatunk.

Honnan tudjuk, hogy a megfelelő portálon vagyunk?

Manapság vigyáznunk kell, tekintve, hogy rengeteg csaló felülettel találkozhatunk, ezért most összeszedtük néhány pontban, hogy mit is nyújt számunkra egy profi álláskereső felület.

A szolgáltatások általában teljesen ingyenesek az álláskeresők számára, az emberek könnyen regisztrálhatják magukat a weboldalon. Saját, személyre szabott profilt hozhatnak létre, az önéletrajzukat pedig akár le is tölthetik a weben megadott adatok alapján.

A kezelőfelület minősége ugyancsak árulkodó. Gondoljunk csak bele! Ki böngészne szívesen egy olyan portálon, ahol bonyolult a keresés? Az a jó, ha rákereshetünk külön a cégnevekre, a hirdetésekben fellelhető információkra, s különféle kategóriák szerint tudunk szűrni.

A megbízható portál további ismérvei

Az online rendszer maga sokat elárul a szolgáltatásról. Általában egyetlen gombnyomással feliratkozhatunk az állásértesítőre, amely aztán automatikusan értesít minket a paramétereknek megfelelő pozíciókról. Sőt, a szimpatikus lehetőségeket kedvencként is megjelölhetjük.

A legjobb portálok a közösségi média felületein egyaránt jelen vannak, s nemcsak az álláskeresők, de a munkaadók szintén szívesen választják őket. A lényeg, hogy folyamatosan biztosítják számunkra a kapcsolatot.

Akad olyan portál, amely Nyíregyháza környékére összpontosít, és amelyen videóüzenettel válaszolhatunk a feltett kérdésekre.

Habár nagy lehet rajtunk a nyomás, mégsem szabad elkeseredni, csupán a megfelelő helyen kell állást keresnünk. Erre kifejezetten alkalmas egy megbízható álláskereső portál.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!