mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
7 hasznos tipp, amivel kitűnhetünk egy állásbörzén
2023-03-23 09:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy állásbörzén kitűnni a tömegből, az nem egy egyszerű feladat. Mindenki azért megy, mert munkát akar magának, de kevesen érkeznek úgy, hogy valóban felkészültek, és ki tudnak tűnni a többi munkakereső közül.

Vannak egyetemi és különböző céges állásbörzék is, és sajnos a legtöbbnél az érdeklődők annyit tudnak csak kérdezni, hogy "milyen gyakornoki állások vannak?"De ez kevés. Épp ezért hoztunk most 7 tippet, melyekkel kitűnhetünk az ilyen kérdést feltevő jelentkezők közül.

Álláskeresés online és állásbörzéken offline

Mára már eljutottunk odáig, hogy a legtöbben online, az olyan állásportálokon keresnek munkát, mint például a KecskemetAllas. De ezt talán érdemes még kiegészíteni az olyan offline eseményekkel is, mint amilyenek a különböző állásbörzék. Nézzünk most 7 hasznos tippet, melyek segítenek nekünk abban, hogy ezeken az offline eseményeken is sikeresen szerepeljünk.

1. tipp: nézzük meg, hogy kik lesznek ott!

Nézzünk utána előre, hogy kik lesznek jelen az állásbörzén. Így egyrészt tudni fogjuk, hogy egyáltalán érdemes-e elmenni egy ilyen alkalomra. Másrészt ha vannak számunkra érdekes cégek, akkor előre ki tudjuk ezeket válogatni, és célirányosan felkereshetjük őket a helyszínen.

Érdemes kicsit minden ilyen vállalatból felkészülni, hogy legalább azt el tudjuk mondani, hogy miért épp náluk szeretnénk dolgozni.

2. tipp: vigyünk magunkkal CV-t!

Elég profi hatása van annak, ha máris egy CV-vel indítunk. Sokkal könnyebb dolga lesz a cég képviselőjének is, ha ezt el tudja olvasni, még mielőtt telületet és pozíciót javasolna nekünk.

3. tipp: nem mindegy, hogy milyen öltözékben jelenünk meg

Figyeljünk oda az öltözködésre. Nem feltétlenül kell öltöny, nyakkendő és zakó. De azért ne is szaggatott farmerben vagy melegítőben menjünk. Öltözzünk fel igényesen.

4. tipp: győzzük le a gátlásainkat!

Nagyon sokan jelennek meg állásbörzéken, de csak töredékük olyan, hogy oda is mer menni bármelyik kiállító céghez. Pedig erről szólnak ezek a rendezvények! Ki ne hagyjuk ezt a lehetőséget! Keressük meg a kiszemelt cégeket, menjünk oda, mutatkozzunk be, és kezdjünk el beszélgetni.

5. tipp: adjuk oda a CV-nket!

Ha már készültünk vele, ne tartsuk meg, adjuk oda! Még akkor is, ha jelenleg épp nincs olyan pozíció a cégnél, ami érdekel minket, vagy amire jelen állás szerint alkalmasak lennénk. De ki tudja? Lehet, hogy lesz pár hónap múlva. Nem tudhatjuk, mikor veszik elő a fiókból.

6. tipp: figyeljünk az elköszönésre!

Valahogy oly módon kell elköszönnünk, hogy abból egyértelműen kiderüljön, hogy nyitottak vagyunk arra, hogy náluk dolgozzunk, szívesen megpályáznánk egy állást a cégnél.

7. tipp: fontos a follow-up!

Ha sikerült akár csak egyetlen cégnél is elérhetőségeket kapni, akkor ezt használjuk ki! Névjegykártya, e-mail cím, telefonszám, bármi jó lehet! Vegyük fel velük a kapcsolatot az állásbörzét követően is, és jelezzük, hogy komolyak a szándékaink, komolyan érdeklődünk a cég iránt.

Ha már csak ezt a fenti 7 tippet megfogadjuk, máris sokkal jobb eséllyel indulunk egy állásbörzére, mint a jelenlévők legalább 80 százaléka.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!