mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan válasszon megfelelő szivartartó dobozt? (x)
2023-04-11 10:01 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Minden szivarrajongó tudja, hogy a szivarok élvezete többről szól, mint csupán a megfelelő szivar kiválasztása, a megfelelő időpont éppúgy szerepet játszik benne.

Ez pedig azt jelenti, hogy jó állapotban kell tárolni őket a megfelelő hőmérsékleten és páratartalom mellett.

Egyes szivaroknak bizonyos ideig érlelésre van szükségük ahhoz, hogy elérjék a legjobb ízüket. Kezdő szivarosként zavarba ejtő lehet az óriási választékból kiválasztani a nélkülözhetetlen és legjobb szivarozási kellékeket, ezért most arra adunk tanácsot, hogyan találhatja meg az optimális humidort.

A szivarozás mint életforma

A szivarozás valódi szertartás azok számára, akik megadják a módját. Egy szivartartó doboz fontos kellék nemcsak néhány szál vagy nagyobb mennyiség otthoni tárolására, de utazáshoz is, hiszen általa biztosítható azok épsége. A Humidorshop.hu utazóhumidorjai között nemcsak akril csatos üveget és bőrtokokat talál, hanem alumínium hengert és valódi cédrusfa darabokat is.

Egy jól megválasztott doboz hosszú évekig elkíséri, biztonságot nyújt a legkedvesebb szivaroknak, így érdemes mérlegelni az igényeket, a legfontosabb szempontokat, mielőtt megvásárolja.

Mitől jó egy humidor?

Bár az ár önmagában nem döntő, de nem elhanyagolható tényező, hiszen néhány tízezer forinttól akár több százezer forintig találhatunk humidorokat. Érdemes szétnézni a jó ár-érték arányú modellek között.

Számtalan szaküzletben személyesen is megtekintheti a humidorokat, de megbízható webáruházak kínálatából is választhat márka alapján. A méret a legfontosabb szempont, amikor tárolódobozt választ, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy 5-10 vagy több száz szál biztonságos és szakszerű elhelyezésére keres kiegészítőt. A néhány szál tárolására alkalmas utazóhumidoroktól a fedeles vagy üveges asztali szivartárolókon át a szekrényekig mindent megtalál.

A méret igenis számít!

A méret gyakran két különböző dologra utal, a tényleges méretre, illetve a kapacitásra. Nem mindegy ugyanis, hol kívánja elhelyezni, ahogy az sem, hogy mekkora méretű és hány szál szivar tárolását szeretné megoldani vele.

Minden gyártó meghatározza az egyes dobozok esetében, hogy milyen méretű szivarból hány darab tárolására alkalmas. Ezt fontos szem előtt tartani, amikor humidort választ. A legjobb íz érdekében a szivarok szétválasztását is meg kell oldani a tárolásnál.

Milyen anyagból készüljön?

Nem minden humidor használja ugyanazokat a minőségi anyagokat. A humidorok túlnyomó többsége spanyol cédrusból készül, de találni vörös cédrusból vagy honduraszi mahagóniból kialakított dobozokat is. A spanyol cédrus a legideálisabb, ugyanis egyedülálló módon képes magába szívni a nedvességet, és segít az optimális páratartalom szinten tartásában is, továbbá véd a dohánybogarak ellen, valamint a szivarok ízére is pozitív hatással van.

A minőségi anyagok és kivitelezés azonban túlmutatnak ezen, olyan humidorra van szüksége, amely szorosan zár, hogy a hőmérséklet és a páratartalom megmaradjon, ahogy az is sokat számít, hogy hogy néz ki.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!