mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bauer András
Bauer András
Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi docens


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mikor indokolt a kutyaruha beszerzése? (x)
2023-04-11 11:22 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A kutyaruha máig megosztja a gazdikat, egyesek rajonganak érte, és elképzelhetetlennek tartják nélküle az életet.

Mások viszont bizonytalanok annak tekintetében, hogy mikor indokolt. A sokféle típus, az egyre bővülő termékkör alaposan feladja a leckét a választásnál.

Vékony pulóver, télikabát, vagy esőköpeny? Mikor melyiket érdemes bevetni?

A Grandopet.hu kutyaruha kínálatából kedvünkre szemezgethetünk a kiskedvenceknek szánt imádnivaló ruhácskákból. Elérhetünk vékony, könnyed pulóvert, esőköpenyt, kapucnival ellátott téli kabátkát, sőt még kutyacipőt is!

Általánosságban a kisebb testű, rövidszőrű kutyusoknak javasolt a kutyaruha a hideg téli, illetve a hűvös őszi napokon. Szintén ajánlott a beteg, lábadozó, idősebb ebeknek is.

A vékony pulóver tipikusan az őszi-téli időszakban ideális, amikor még tíz fok körüli a hőmérséklet. Nulla fokban már mindenképpen egy vastagabb télikabát a megfelelő öltözet.

Egy esős, borongós, kellemes hőmérsékletű napon az esőköpeny lesz a legideálisabb, így megóvhatjuk a bundáját az elázás okozta kellemetlen szennyeződésektől és szagoktól. A mindig tiszta, ápolt szőrzet könnyen biztosítható kisállatunknak.

Lényeges, hogy az időjáráshoz mérten válasszuk meg a viseletét, amint melegebbé válik az idő, annak függvényében térjünk át vékonyabb kabátkára vagy pulóverre. Ellenkező esetben könnyen felborulhat a hőháztartása, ez pedig azt eredményezheti, hogy sokkal fázósabbá válik.

Az optimális kutyaruha ismérvei

A kényelmes viselet elengedhetetlen ahhoz, hogy kiskedvencünk elfogadja és megbarátkozzon vele. Fontos, hogy megfelelő méretet válasszunk, a túl szűk sem tekinthető komfortosnak, ahogyan egy bő, sokkal nagyobb méretű kabát sem mondható ideálisnak.

Alapvető szempont, hogy könnyen ráadható legyen, különben a hosszadalmas tortúra hamar elveszi a kedvét, és negatív élménnyel társítja a kutyaruhát. A gyorsan rögzíthető, minél praktikusabb kivitelezésű darab megkönnyíti a hozzászoktatást.

Az állat méretéhez illeszkedő, jól szellőző alapanyagból készült terméket válasszunk, ugyanakkor vegyük figyelembe kedvencünk jellemét is. Idővel kitapasztalható, hogy melyik típus komfortosabb számára. Természetesen azt is el kell fogadni, hogy egyes kutyusok sosem szokják meg a pulóvereket, kabátokat. Legyünk türelmesek és megértőek!

Hozzászoktatás apró lépésekben

A kutyaruha egyes állatok szemében egészen szokatlannak tűnhet, míg mások könnyen megszokják. Fontos, hogy apránként, fokozatosan igyekezzünk megkedveltetni vele. Pozitív élményekkel, jutalmazás mellett hamarabb célt érhetünk. Idővel hozzákapcsolja a hosszú közös sétákhoz, a szabadtéri vidám játékokhoz.

Bizonyos felszerelések a sérülések gyógyulása idején is igen hasznosak; ilyenek például a kutyacipők és zoknik, melyek a sebek védelméről gondoskodnak.

Felelős gazdiként mindig figyeljünk oda kutyánk jelzéseire és fogadjuk el azt is, ha végül nem sikerül megszoknia a ruházatokat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!