mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Te mit csinálsz, amikor az autód rendetlenkedni kezd? (x)
2023-04-17 09:08 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bár alapvetően a modern autók ritkán hagynak minket cserben, azért alkalomadtán van példa arra is, hogy ami tegnap még jól funkcionált, ma már az Istennek sem akar elindulni, vagy ha el is indul, nincs túl jó hangja

Ilyenkor még a férfiak is két táborra oszlanak: az egyik lesz az, aki elkezdi maga megtalálni és megszerelni a hibát, a másik pedig még le se állította a motort, már hívja is az autószerelőt.

Most megmutatjuk, miért nem kell elhamarkodottan szerelőhöz fordulni, így mai cikkünkben olyan eszközöket mutatunk be, amelyek segítenek neked meghatározni, mi is lehet a gond!

Nem mindenhez kell autószerelő!

Sokan nem is hinnék, de nagyon sok minden otthon is megszerelhető, főleg ha előtte pontosan megállapítottad a Royal Tuningnál kapható autódiagnosztikai eszközök segítségével azt, hogy pontosan mi romlott el, vagy mi nem funkcionál kellőképpen.

Akad jó pár olyan meghibásodás, amelyet ha otthon tudsz detektálni, akkor akár saját magad is meg tudod javítani. A fent említett webáruházban ehhez valóban mindent megtalálsz, így tudod tesztelni a fékfolyadékot, tudsz feszültséget mérni, endoszkópos kamerával vizsgálatot tartani, sőt, még praktikus eszközöket is beszerezhetsz hozzá, úgy mint a teleszkópos mágneses csavarkiszedő vagy a megfelelő látási viszonyokat biztosító LED lámpás sapka.

Persze nem muszáj mindenkinek arra vetemednie, hogy felcsapja a motorháztetőt, és vad buherálásba kezdjen; van, akitől valóban távol van ez a terület. Ám még ők sem maradnak hasznos eszközök nélkül!

Ami minden autóban jól jöhet

Ma már ugyanis szinte minden márkához kapható hibakódolvasó, amelyet alkalmazva könnyen meg tudod állapítani, hogy mi is ütött az autódba. Ettől persze nem lesz azonnal működőképes, de konkrétabb információt tudsz adni az autószerelőnek, hamarabb beindulhat az esetleges alkatrészrendelés, így valóban időt és pénzt takarítasz meg.

Roppant hasznos, hogy a gyártó weboldaláról folyamatosan le tudod tölteni az esetleges frissítéseket, így mindig naprakész lesz az olvasód!

Fontos azonban megjegyezni, hogy némely típusokat - főként a régebbieket -, nem tudod átváltó nélkül csatlakoztatni a hibakódolvasóhoz, ezért mindenképpen járj utána, hogy neked szükséged van-e OBD2 átalakító kábelre.

Fontos a rendszeres karbantartás!

Mondanunk sem kell, ahhoz, hogy valóban jól működjön az autód, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, így időről időre érdemes megnézetni az autószerelővel.

Ha idejekorán elcsíptiek az esetleges meghibásodásokat, akkor általában kevesebbe is kerül a javítás, másrészt pedig elkerülhető az a kellemetlen és roppant balesetveszélyes helyzet, hogy az autópályán robbansz le szakadó esőben hátul két kisgyerekkel este nyolckor. Vasárnap.

Szerezz hát be minden szükséges eszközt a Royal Tuningtól, valamint a lassan esedékes éves szervizre is foglald le az időpontot!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!