mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Fehér Marton
Fehér Márton
Online Marketing Akadémia
Tréner, Google-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ünnepi Könyvhét - Idén 160 kiállító 146 standdal várja a közönséget
2023-04-12 12:59 [MTI + Mediainfo.hu]

Idén június 8. és 11. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet.

Az MKKE szerdai közleménye szerint a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényét - amelynek a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna korzó ad otthont - Gál Katalinnak, az MKKE elnökének köszöntőjét követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg. A Budapest 150 - Könyvfőváros program alkalmából beszédet mond Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és átadják a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjait. A nyitónap estéjén Vecsei H. Miklós és alkotótársai Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján készült QJÚB/A kocka kibontása című, legújabb koncertszínházi előadásukat mutatják be a Vörösmarty téri színpadon.

A négynapos rendezvényt a MKKE és a Budapest 150 - Könyvfőváros által szervezett programok, a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata, valamint könnyűzenei koncertek színesítik.

A vidéki, országos megnyitónak június 9-én Veszprém, Európa egyik idei kulturális fővárosa ad otthont, ahol Gál Katalin mellett Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot.

A szervezet közleménye szerint a könyvhetet kísérő kiadvány, a Könyvheti Prospektus a megszokott módon elérhető lesz nyomtatott verzióban a helyszínen, online formában pedig az Ünnepi Könyvhét weboldalán, a www.unnepikonyvhet.hu-n.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!