mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kis Gergely
Kis Gergely
eNET/ Budapesti Corvinus Egyetem
ügyvezető igazgató / tanársegéd


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan őrizheted meg a bőr, a haj és a köröm egészségét? (x)
2023-04-24 09:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

"Az vagy, amit megeszel" - tartja a mondás...

Valóban nagy igazság van benne, hiszen az általunk elfogyasztott táplálékokból építkezik a szervezetünk, szerzi meg a számára szükséges makro és mikro tápanyagokat, többek közt a vitaminokat és ásványi anyagokat.

Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással sokat tehetsz azért, hogy egészséges legyél, ennek megfelelően a bőröd, a hajad és a körmeid erősek és szépek lesznek. Sajnos sem az életkor, sem a környezeti tényezők, sem a nőket érintő hormonális változások nem kedveznek a szépségnek, azonban ma már segítségül hívhatók ilyen esetekben a mesterséges vitaminkészítmények. De mire is van szükség a bőr, a haj és a köröm szépségének megőrzéséhez?

Szépségápolás az előnyök kihangsúlyozására

A női szépségápolás, a szépség, fiatalság megőrzése iránti törekvés már az ókorban is ismert volt, bár akkor leginkább az uralkodók és tehetősek kiváltsága volt. A szépségipar a tömegtermelés beindulásával virágzott fel és vált egyre többek számára elérhetővé. A szépségápolás magába foglalja a bőr, a haj, a köröm ápolását is, és a nők mindent megtesznek azért, hogy minél tovább megőrizzék szépségüket.

Az ápoltsághoz hozzátartozik a makulátlan bőr, a fénylő, dús haj, valamint az egészséges, nem töredező körmök. Azonban sok tényező befolyásolja ezek egészségét, esztétikáját, amelyek közül például a genetikára nincs ráhatásunk, de ettől függetlenül sokat tehetünk érte az életmódunkon keresztül.

Mi befolyásolja a bőr és a haj szépségét?

Az emberi szervezet összetett rendszer számtalan biokémiai folyamattal. A szervezet építőköveit a fehérjék alkotják, amelyeken belül a bőr, a haj és a köröm rugalmasságáért a kollagénfehérje felel. A szervezet a táplálékokból hasznosítja a szükséges összetevőket, termeli meg a szükséges mennyiséget, azonban az életkor előrehaladtával ez a mennyiség fokozatosan csökken, így megjelennek az öregedés látható jelei, a finom vonalak, majd a ráncok.

A genetikai is hatással van arra, ki milyen dús és erős hajat, szép bőrt örököl, de a táplálkozási és életmódbeli szokások, valamint a káros környezeti és egyéb hatások is felelősek azok állapotáért. Szerencsére probléma esetén sok esetben segítenek a különböző vitaminok és ásványi anyagok, valamint az étrend-kiegészítők.

Szépségvitaminokkal a szép bőr, haj és köröm egészségéért

Amennyiben a külsőleg alkalmazható készítmények, az arcápolók, szérumok, haj- és körömpakolások nem segítenek, érdemes a mesterséges táplálékkiegészítők közül megtalálni a hatékony segítséget.

A szépségvitaminok célzottan, belülről táplálják a bőrt, a hajat és a körmöket, vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint kollagént és hialuronsavat tartalmaznak. Hatékony védelmet nyújtanak a káros hatások ellen, segítik a szervezet oxidatív stresszel szembeni védekezését.

Bőr- és hajproblémák esetén hívd segítségül a tudományos tapasztalatok alapján összeállított különféle szépségvitaminokat, és rövid időn belül élvezd pozitív hatásait saját bőrödön és hajadon!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!