mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cannes - Catherine Deneuve az idei fesztivál fekete-fehér plakátján
2023-04-19 10:16 [MTI + Mediainfo.hu]

Catherine Deneuve látható a jövő hónapban rendezendő 76. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.


A sajtónak szerda este bemutatott fekete-fehér plakát a francia filmsztár főszereplésével a dél-franciaországi Saint-Tropez-hoz közeli Pampelonne tengerpartján készült, a Szívdobbanás című film 1968-as forgatásán. A film rendezője Alain Cavalier, a fotót Jack Garofalo készítette, amely alapján a plakátot a Hartland Villa elnevezésű duó tervezte.

"A legnagyobb francia sztár több mint hatvan éve soha nem állt le a forgatással, a megújulással, a kísérletezéssel, mer elvállalni nem neki való szerepeket vagy első filmeket. Nem egy mozdulatlan ikon, és a művészetét mindig életre kelti. Deneuve a maga módján a filmművészet gazdagságát testesíti meg, amit a fesztivál is képviselni akar: a szerzői filmeket, de a színvonalas közönségfilmeket is" - hangsúlyozta közleményében a fesztivál.

Catherine Deneuve a fesztiválra meghívott számos filmben játszott, 1994-ben a Clint Eastwood által elnökölt zsűri tagja volt, 2005-ben Tiszteletbeli Pálmával jutalmazták, három évvel később pedig különdíjat kapott életművéért.

A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a nyitófilm a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi produkció lesz, a díjkiosztót követően pedig a legújabb Pixar-produkció, az Elemi című amerikai animációs film világpremierjét tartják. Mindkét esemény háziasszonya Catherine Deneuve lánya, a szintén filmszínésznő Chiara Mastroianni lesz.

A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező. A csaknem kétezer benevezett filmből 19 versenyezhet az Arany Pálmáért, de a válogatás a következő napokban újabb alkotásokkal bővülhet.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!