mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Megérkezett az első hazai Népszava „mobil napilap”
2023-04-24 10:44 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A progresszív webalkalmazáson alapuló, 100%-ban hazai fejlesztésű híralkalmazás olyan vizuális és tartalmi mobilélményt kínál, mely megőrzi az újságolvasás hagyományait.

A magyar hírpiacon úttörőnek számító mobil Népszava folyamatosan frissülő hírfolyama bármikor olvasható vagy nézhető és hallgatható.

A progresszív webalkalmazás egy olyan technológia, mely egy új fejezetet nyit a hírgyártás és híralkalmazás területén is. Olyan lehetőség, mely megkönnyíti a felhasználó számára a hírek elérését. A világ több, jelentős és nagy hagyományokkal rendelkező újságja alkalmaz már ezen a technológián alapuló platformot, amely a hagyományos újságolvasási élményt igyekszik kibővíteni, kielégítve a modern társadalom hírfogyasztási szokásait. Ilyen alkalmazáson keresztül is elérhető az 1888-ban alapított, angol nyelven megjelenő nemzetközi napilap, a The Financial Times, a szintén nagy hagyományokkal rendelkező brit napilap, a The Guardian vagy a legrégibb amerikai napilap, a The Washington Post. Ez utóbbi 2016-ban jelent meg a piacon a progresszív webalkalmazás technológiájával, jelentősen növelve a felhasználói élményt és megsokszorozva az újság iránti elköteleződést az olvasói közönség körében.

A hazai piacon most, az idén 150 éves Népszava rukkolt elő hasonló, ám minden elemében hazai fejlesztéssel, a mobil Népszavával. "A több hónapos munka eredményeként elkészült mobil Népszava egyaránt nyújtja a hagyományos újságolvasási élményt, miközben megfelel az új hírfogyasztási elvárásoknak" - mondta Németh Péter, a lap főszerkesztője. "A mobil Népszava azon túl, hogy a felhasználó számára számos élethelyzetben könnyebb olvasási módot kínál, extra tartalmakat is nyújt" - tette hozzá. Így az új mobil Népszava tartalmaz képgalériát, videós tartalmakat, a szerzők saját hangon tolmácsolják gondolataikat és elérhető a Népszava podcast sorozata is, a Hol élünk?. Extra, alkalmanként megjelenő tartalom lesz a mobil lapban, a 16 oldalas printhez képest a +17. oldal. Illetve az előfizetők egyből egy archívumot is kapnak, ahol visszanézhetők a korábbi lapszámok. Mindezen túl egy kattintással a legfrissebb hírek is olvashatók a Népszava Online-ról, melynek teljes tartalmát akár a mobil Népszavában is elérhetik az olvasók. Szintén az olvasási élményt segíti, hogy a mobil alkalmazásban változtathatók a betűméretek és beállítható a "sötét üzemmód" is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!