mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Tóth Gábor
Geometry Global
CEO


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sokat számít a szőnyegek mintája és formája a lakberendezésben (x)
2023-04-29 09:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A szőnyegek lakásunk fontos kellékei, mert azon túl, hogy dekoratívak is lehetnek, a funkciójuk sem lényegtelen szempont.

A lakberendezés nélkülözhetetlen elemei tehát ezek a textilek, amelyek kiválasztása nemcsak jó ízlést, hanem alapos átgondolást is igényel. Praktikus követelményeknek is meg kell felelniük az egyes helyiségek kialakításához és rendeltetéséhez mérten.

A szőnyeg outlet webáruházban sokféle színű, mintájú, anyagú és típusú változat közül választhatjuk ki a lakásunkba leginkább illő darabokat, amelyek tapintásra és küllemre is a legmagasabb színvonalat képviselik.

A klasszikus szőnyeg varázsa

Tévedés azt gondolni, hogy a klasszikus mintájú szőnyegek nem illenek a modern enteriőrbe, ugyanúgy helyet kaphatnak, mint egy nosztalgikusabb hangulatú otthonban. A lényeg, hogy ízlésesen válogassuk össze a bútorokkal és egyéb berendezési tárgyakkal a szőnyegeket.

Eleganciát tükröznek a kasmír vagy marokkói mintájú klasszikus szőnyegek, elsősorban a nappaliban vagy az étkezőben kaphatnak helyet. Ezek az izgalmas motívumok fantasztikus hangulatot tudnak varázsolni ezekbe a helyiségekbe.

Egy kis méretű klasszikus szőnyeg segítségével hangulatos olvasó- vagy pihenősarok alakítható ki a szoba sarkában, ahol egy izgalmas könyv és egy csésze finom tea mellett kellemesen töltheted el a szabadidődet.

A szolid és esztétikus, modern stílusú szőnyeg

A letisztult, minimalista stílust kedvelők kedvenc darabja a modern szőnyeg, ami lehet akár egyszínű vagy mintás is. A minták ebben az esetben gyakran geometriai alakzatok, visszafogottabb virágminták is lehetnek. Általában 2-3 szín jellemzi ezeket, a széleik pedig maximálisan precízek.

Abban az esetben vásároljunk élénkebb színű és mintájú szőnyeget, ha hangsúlyosan szeretnénk kiemelni a helyiségben. De ilyenkor a többi kiegészítő és berendezési tárgy legyen szerényebb, kevésbé látványos. Ha pedig csak háttérként funkcionál a szőnyeg, mert más tárgyon van a lényeg, akkor ajánlott a visszafogott színű és mintájú darabok alkalmazása.

Az egyediséget sugárzó kerek és ovális szőnyegek

Sokan félnek a nem hagyományos alakzatú szőnyegek használatától a lakberendezésben, pedig megfelelően elhelyezve remek kis darabjai lehetnek az otthonunk bármelyik helyiségének.

A gömbölyded formák megtörik a rideg szögletességet és játékosságot, eleganciát csempésznek a szobába. Egy nappaliban bármilyen dohányzóasztal alatt jól mutat egy hosszú szálú kerek szőnyeg, az étkezőben pedig a kerek étkezőasztal alatt is a legjobb választás a rövidebb szálú, kör alakú változat. Erre azért van szükség, mert itt lepotyoghatnak a morzsák, amiket könnyebb a rövid szálak közül eltávolítani. Az előszobában elhelyezett kerekded szőnyeg lehetőleg a csillár alá essen és ne törje meg semmilyen bútordarab.

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában színvonalas szőnyegek sokaságát találod, minden helyiségbe kiválaszthatod a leginkább illőt és ízlésednek legjobban megfelelőt.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!