mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cannes - Két francia rendező filmjével bővült a verseny
2023-04-24 12:48 [MTI + Mediainfo.hu]

Catherine Corsini és Jean-Stéphane Sauvaire francia rendezők legújabb filmjei is meghívást kaptak a 76. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

Ezzel 21-re bővült az Arany Pálmáért versenyző alkotások köre - jelentették be a szervezők.

Az Intenzív találkozások rendezője, Catherine Corsini Korzika szigetén forgatott Le retour (A visszatérés) című filmje egy párizsi családnál dolgozó nőről szól, akinek a szülők felajánlják, hogy töltse velük a nyári szünetet és gondoskodjon a gyerekekről. A negyvenes éveiben járó nő így tér vissza saját gyerekeivel együtt gyerekkora színhelyére.

Francia sajtóértesülések szerint a filmet már eredetileg is beválasztották a szervezők a versenyfilmek közé, de a listának a két héttel ezelőtti nyilvánosságra hozatala előtt, az utolsó pillanatban visszavonták a meghívást egy zaklatási gyanú miatt, amelynek érintettje a film egyik kiskorú szereplője.

A válogató bizottság "nem törölte a meghívást, az igazgatótanács többet szeretett volna tudni az alkotás körülményeiről" - tudatta a fesztivál a Le Parisien című napilap megkeresésére, mielőtt hivatalosan is bejelentették a 66 éves Catherine Corsini filmjének meghívását.

A francia nemzeti filmközpont (CNC) ugyanakkor megvonta az alkotástól az odaígért támogatást, miután egy kiskorúval forgatott szexuális tartalmú jelenetet nem jelentett be a filmet gyártó cég előzetesen annak a bizottságnak, amely a gyerekekkel kapcsolatos forgatások iránti kérelmeket vizsgálja - közölte a filmközpont az AFP hírügynökséggel.

A meghívottak közé utólag bekerült másik francia rendező, az 54 éves Jean-Stéphane Sauvaire egy New Yorkban forgatott thrillerrel versenyez, amelynek főhőse két mentőorvos (Sean Penn és Tye Sheridan). A film Shannon Burke amerikai szerző 911 című regényének adaptációja.

Ezzel ötre bővült az Arany Pálmáért versenyző francia rendezők száma. A 21 versenyfilm közül hetet nő rendezett, amire még nem volt példa a fesztivál történetében.

A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a nyitófilm a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi produkció, amelyet versenyen kívül mutatnak be. A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező lesz, Enyedi Ildikó a hivatalos programban versenyző rövidfilmek és a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinef válogatás közös nemzetközi zsűrijét fogja vezetni.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!