mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Gamer szótár, szleng és angol szótár és még sok minden más (x)
2023-05-11 11:10 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Már mindenkinek természetes, hogy ha szüksége van valamilyen információra, akkor az internet végtelen világhálóján keresi azt.

Ennek megvannak az előnyei és a hátránya is. Kezdjük a hátrányokkal. Nem biztos, hogy amit találunk weboldalt, valós és naprakész információkkal rendelkezik. Fontos ennek tudatában lenni. Ha viszont egy megbízható oldallal dolgozunk, akkor számos előnnyel szembesülünk.

Egy megbízható és rendkívül sokrétű információs gyűjtőportál

A jelentese.hu weboldal szótárgyűjteménye egyedülálló a maga nemében. Nem találunk még egy ilyen weboldalt, ahol ennyiféle és ilyen különleges szótárak elérhetők online azok közül, amelyekre napjainkban ténylegesen szükségünk van.

Elmúltak már azok az idők, amikor csak lekaptunk a polcról egy, a területhez tartozó értelmező kéziszótárt, és kikerestük benne a szükséges kifejezést. Természetesen nem volt mindenkinek otthon mindenféle szógyűjteménye, de minden háztartásban megtalálható volt az Idegen szavak szótára, a műszaki vagy a természettudományos kéziszótár, és volt otthon valamilyen nyelvi szótár is, attól függően, hogy kinek melyik nyelvre volt munkájából vagy tanulmányaiból kifolyólag szüksége.

Az informatika szédületes gyorsaságú és nagyléptékű fejlődésével olyan dolgok kerültek fel a digitális platformra, amelyek korábban nélkülözhetetlen használati tárgyaknak bizonyultak. Ilyenek pl. a térképek, a zenehallgatás és a szótárak is.

Szótárak egy helyen

Amíg régebben a könyvespolcunkról a szótárak kikeresésével és lapozgatásával töltöttük el az időt, addig napjainkban az interneten bóklászvaütjük el az időt, és ha szükségünk van egy információra, akár több ezer találatot is kapunk, amelyek között őszintén szólva nagyon nehéz kiigazodni.

Épp ezért nagyon hasznos, ha mindent egy helyen találunk meg, és nem kell külön keresnünk idegen szavak szótárát vagy angol-magyar szótárt. Manapság sokkal többször kerülünk kapcsolatba angol kifejezésekkel, hiszen a digitalizáció fejlődése azt is elérhetővé tette, hogy a streaming szolgáltatások révén otthonunkból megannyi filmet nézhessünk, melyek nagy része angol nyelvű.

A munkahelyek egy része is áttevődött az online platformra, ezért sokan home office-ban, távmunkában dolgoznak, ahol is nem mindig akad egy segítő kolléga, aki megmagyarázzon vagy lefordítson egy idegen szót. Ehhez is nagyszerű segítséget nyújt a jelentese.hu oldal.

Különleges szótárak a jelentese.hu oldalon

Nem csak angol-magyar vagy idegen szavak szótárával találkozhatunk a jelentese.hu oldalon, hanem egy-két igazán különlegessel is. Ilyenek a gamer szótár vagy E-számok szótára. Akinek van gyereke, tudja, hogy a videójátékok milyen hatalmas erővel szippantják be már a legkisebb korosztályt is. Ahhoz, hogy mi, felnőttek is lépést tudjunk tartani a felnövő generációkkal, ismernünk kell valamennyire, hogy milyen játékokkal játszanak, milyen szlenget, videójátékos rövidítéseket használnak. A Gamer és Szleng szótár ebben nagy segítséget tud nyújtani.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!