mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Több mint 34 millió forint gyűlt össze az Akadémia 2022-es jótékonysági felhívására
2023-05-10 12:55 [MTI + Mediainfo.hu]

Több mint 34 millió forint adomány gyűlt össze idén áprilisig a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 2022-es jótékonysági felhívására.

Idén egy kárpátaljai főiskola szociális támogatási programjának segítésére gyűjt az Akadémia.

Az Akadémia közgyűlésének tavalyi határozata alapján a 2022. évi akadémiai jótékonysági gyűjtés célja az Ukrajnában zajló háború miatt a lakhelyük elhagyására kényszerülő tudósok, akadémiai köztestületi tagok és családtagjaik biztonságának, jóllétének és létfeltételeinek biztosítása, továbbá a kárpátaljai magyar kulturális és művészeti értékek megőrzése volt - idézték fel az MTA szerdai közleményében.

Az Akadémia 195. közgyűlésének felhívására 2023. április 21-ig 34 369 186 forint adomány gyűlt össze.

A tájékoztatás szerint az elhúzódó ukrajnai háborúra való tekintettel az MTA 2023. évi jótékonysági gyűjtésével az Ukrajna harci cselekmények által sújtott területeiről érkező fiatalok oktatását és lakhatását kívánják támogatni. Az adakozók az MTA 196. közgyűlésén meghirdetett jótékonysági felhíváshoz csatlakozva a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szociális támogatási programjának működéséhez járulhatnak hozzá.

"A 2022. évi gyűjtés után az Akadémia ezzel idén is szeretné kifejezi szolidaritását az orosz-ukrán háború legközelebbi érintettjeivel" - írták a közleményében.

Az MTA 2015. évi, 186. közgyűlésének határozata alapján gyűjt felajánlásokat tagjaitól és a köztestület tagjaitól. A felajánlások felhasználásának célját minden évben az Akadémia rendes közgyűlése határozza meg a következő rendes közgyűlésig tartó időszakra.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!