mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Csermely Ákos
Csermely Ákos
Média Hungária konferenciairoda
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mi számít jó traktorguminak? (x)
2023-05-12 09:54 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A jármű típusától függően egyes gumiabroncsok annyira különböznek, hogy az átlagember talán észre sem veszi az apró eltéréseket.

Amikor a traktorabroncsok szóba kerülnek, valószínűleg mindannyian a nagy kerekekre gondolunk, amelyek lehetővé teszik, hogy a gép a legnehezebb körülmények között is mozogjon.

Miért kell másképp tervezni a traktorabroncsokat?

Ezt a kérdést minden "kívülálló" felteszi, aki nem nagyon ismeri a mezőgazdasági gépek mindennapi használatát. Nemcsak a gumiabroncsok különböznek, hanem maga a jármű használata is. Egyes traktorok például soha nem hagyják el a földeket, másokat csak anyagszállításra használnak. Mivel a traktorok állandóan mozgásban vannak, a gumiabroncsok kopnak el a leggyorsabban, és vitathatatlanul a legdrágább alkatrésznek számítanak. A beszerzésük szerencsére egyszerű, elég megnézni a Gumiflex mezőgazdasági gumi készletét.

Vannak traktorgumik, amelyeket például aszfaltos felületre ajánlanak, ott kiválóan helytállnak, de terepen már közel sem. Úgy tervezték őket, hogy a legjobb tapadást biztosítsák aszfalton, ezért a futófelületük sima. A terepen való használat teljesen más kialakítást igényel, mivel a guminak mélyebb és nagyobb barázdákra van szüksége a talajfogáshoz.

Mit nevezhetünk "jó traktorguminak"?

Annyi különböző járműtípus létezik, hogy ma már szükséges, hogy mindegyikre legyen külön megoldás. A legfontosabb, hogy a mezőgazdasági abroncsok megfelelő teherbírással és tapadással rendelkezzenek. Mindkettő szükséges ahhoz, hogy a traktor elvégezze a munkáját. Ha a teherbírás túl alacsony, már néhány méter után súlyos meghibásodások léphetnek fel, amelyek a gép állapotát és a vontatott szállítmányt is veszélyeztetik.

Megfelelő vonóerő nélkül sem a gép, sem a hozzá tartozó berendezések és pótkocsik nem tudnak mozogni. Ezért a gumiabroncsoknak magas szintű tapadást kell biztosítaniuk. Az erő azonban nem lehet olyan nagy, hogy kárt tegyen a talajban vagy a gyepben.

A gumiabroncsok a stabilitást és a haladási sebességet is befolyásolják, ezért ezt is figyelembe kell venni vásárláskor. Természetesen ez a traktor teljesítményétől is függ, ezért olyan garnitúrát kell választani, amely megfelel az adott modell elvárásainak.

Kényelem és szakértelem

A kényelmet is figyelembe kell venni, mivel ez az összetevő fontos szerepet játszik mind a csillapításban, mind a motorzajban. A legjobb, ha olyan gumiabroncsokat választunk, amelyek nemcsak kényelmesek, hanem költséghatékonyak is. A könnyű kezelhetőség és a megjelenés szintén fontos tényezők. Könnyen fel- és levehetőnek, egyszerűen karbantarthatónak és tisztíthatónak kell lenniük.

A traktorabroncsok különleges szakértelmet igényelnek. Ennek oka, hogy a normál gumiktól eltérően számos, fentebb ismertetett követelménynek kell megfelelniük. Megijedni egyáltalán nem kell, a legtöbb kereskedő tud nekünk tanácsadással segíteni a vásárlás során.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!