mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A tökéletes kávé titka (x)
2023-05-15 11:53 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A reggeli kávé nagyon sok embernek szükséges ahhoz, hogy jó hangulatban, teljes erőbedobással tudja megkezdeni a napot.

Ha tökéletes ízű és aromájú kávét szeretnénk készíteni otthon vagy a munkahelyünkön, érdemes beszereznünk egy profi kávéfőző gépet.

A jó kávéfőző nélkülözhetetlen

A Sous Vide Hungary Sage kávéfőzőivel egy gombnyomásra tökéletes kávét tudunk készíteni. Ezek a konyhai kisgépek valódi kávéházi élményt és minőséget nyújtanak. A kávé aromájának maradéktalan kinyerése érdekében fokozatosan emelik a nyomást. Hosszú és rövid kávéhoz egyaránt alkalmasak, tejhabosító funkciójukkal a reggeli tejeskávét vagy kapucsínót is elkészíthetjük.

Néhány évtizeddel ezelőtt a hagyományos otthoni kis kávéfőzőkkel készítettük a reggeli italunkat. Ezekhez darált kávéra volt szükség, amit jellemzően a boltokban daráltak le az emberek, hiszen otthoni kávédaráló még kevés háztartásban volt.

Az elkészült kávé erőssége attól függött, hogy mennyire raktuk tele a tartályt. A tömítőgumi gyakran megégett, ezért egyrész égett szag terjengett a lakásban, másrész nem lehetett használni a kávéfőzőt, amíg ki nem cseréltük a tömítést. Ma már olyan kávéfőző gépet vehetünk, amivel nincs ilyen probléma.

A kávézás története

A kávéfogyasztás szokása Afrikából származik. Egy legenda szerint etióp juhászok figyeltek fel arra, hogy a kecskéik egész nap energikusak voltak, amikor egy bizonyos bokor bogyóit rágcsálták.

Beszámoltak erről a közelben élő szerzeteseknek, akik a bogyókból keserű italt főztek, és ezt fogyasztva egész éjszaka fent tudtak maradni, hogy imádkozzanak.

A kávéfogyasztás szokása Etiópiából Perzsiába, majd Arábiába és Egyiptomba is elterjedt. Itt a középkorban már rendszeresen fogyasztották az emberek az italt, sőt Konstantinápolyban az 1500-as években kávéházak jöttek létre.

A kávé elterjedése

A 16-17. században a török birodalom terjeszkedésével a Balkánon, majd Velencében is megjelent a kávézás szokása, és kávézók sokasága nyílt meg. 1672-ben egy örmény kereskedő Párizsban nyitott kávéházat, ami nem aratott sikert, s a kávézás csak később, előkelő párizsi szalonokban terjedt el.

Az egyház és az uralkodók többször próbálták betiltani a kávéházak működését, de mindez nem járt eredménnyel, a kávé népszerű itallá vált.

Ebben az időben a kávé az európai piacokra Alexandria és Szmirna kikötőiből érkezett. A nagy kikötői adók miatt azonban hamarosan a gyarmatokon is meghonosították a fekete fogyasztását, így a kávéültetvények elszaporodtak a világ minden táján.

Miért népszerű a kávéfogyasztás?

A szenvedélyes kávéfogyasztók általában az íze miatt kedvelik ezt az élénkítő italt, ám jótékony hatással van az egészségünkre is. A mértékletes kávéfogyasztás pozitív hatásai bizonyítottak, hiszen általa antioxidánsokat juttatunk a szervezetünkbe. Csökkenti a szívinfarktus, a májbetegségek és bizonyos rosszindulatú daganatok kialakulásának esélyét. Kedélyjavító hatása révén megelőzhetjük a depresszió kialakulását is.

A kávéfőzés a Sage kávéfőzőkkel otthon is egyszerűen kivitelezhető, és a nyugodt kávézás tökéletes élményét nyújtja.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!