mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hernádi Gábor
Hernádi Gábor
HD marketing, Star Network
Ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ints búcsút a derékfájásnak ülőzsák használatával (x)
2023-05-17 09:12 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az ülőzsákok néhány évvel ezelőtt elsősorban a tinédzserek és a gyerekszobák sztárjai voltak, napjainkban azonban a különböző formák és anyagok használata miatt elterjedtté váltak a nappalikban is.

Aki már ült ülőzsákban, megtapasztalta azt a kényelmet és felszabadult érzést, amit csak ez a típusú ülőhely biztosíthat számunkra. Szinte úgy érezhetjük magunkat, mintha a felhők között lebegnénk, nincs kemény nyomás sem a derékrészen, sem pedig a hát megtámasztásánál.

Az ülőzsákokról

A mömax például gondolva a gyerek és felnőtt felhasználók egyedi igényeire, többféle méretben és textilbevonattal készített ülőzsákokat kínál. A megfelelő ülőzsák kiválasztása előtt gondoljunk át néhány fontos szempontot, hogy biztosan a legmegfelelőbb modellt választhassuk ki.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen formájú és töltetű a zsák, és a szövetválasztásnál szintén érdemes jól átgondolni, hogy melyik anyagot választjuk.

A legfontosabb összetevő - a töltet

Az ülőzsák amellett, hogy megjelenésével modern külsőt kölcsönöz a helyiségnek, kiválóan alkalmas az ízületi, izom- vagy hátfájással küzdők kényelmes pihenésére. Mindezt a zsák belsejében található töltet biztosítja. A gerinc tehermentesítésével elmarad a derékfájás, még akkor is, ha órákig ülünk a zsákban.

A polisztirol gyöngyök többféle méretben kaphatóak. A kisebb, 1-2 mm-es golyók tulajdonsága, hogy keményebb érzést nyújtanak, de kevésbé deformálódnak, mint a nagyobb átmérőjű gyöngyök. Más típusú töltet is kerülhet az ülőzsákba, mint például a darált szivacs, memória habszivacs darabok. Ahhoz, hogy eldönthessük, melyik kényelmesebb számunkra, érdemes az eltérő típusokat kipróbálni.

Egy idő után az anyag összetömörödik, így a töltet pótlása szükségessé válik ahhoz, hogy fixen és tartósan használhassuk az ülőhelyet. Mindenképpen olyan terméket válasszunk, melynek belső bélése kivehető, hiszen a külső borító réteg tisztítása így egyszerű, akár mosógépben is mosható. Az apró gyöngyöket tartalmazó belső zsák cipzáras kivitele teszi könnyűvé az utántöltést.

Méret és forma választása

Az ülőzsák alakzata és mérete egyaránt olyan szempont, mely még a kiválasztás előtt kerül eldöntésre. Ügyeljünk arra, hogy a helyiséget ne uralja teljes egészében a zsák, azonban a nagyobb méretekkel rendelkező használó is kényelmesen elférjen benne. Az első modellek között még elsősorban a körte forma dominált, napjainkban azonban már a fotel formájú ülőzsákok az elterjedtebbek. Főként az idősebb használók körében, hiszen ezekből a ülőhelyekből jóval könnyebben tudnak kiszállni, mint a csepp vagy párna alakú zsákokból.

A gyerkőcök szobájába kerülhetnek a vastag párna formájú ülőkék, melyek anyaga plüss vagy bársonyos hatású. Az erős vászon vagy bőrhatású textilbevonatú ülőzsákok elegáns megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. A vastagabb alsó töltet pedig biztosítja, hogy könnyedén tudjon bárki leülni és felállni az ülőkéről.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!