mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A magyarok 69 százaléka nem rendel ismeretlen webshopról
2023-06-14 10:34 [MTI + Marketinginfo.hu]

A lakosság 69 százaléka nem rendel ismeretlen webshopról, ha annak szövegét felismerhetően fordítóprogrammal fordították magyarra.

Az általános szerződési feltételeket csupán a válaszadók 29 százaléka tartja fontosnak, az online fizetés biztonságát garantáló HTTPS tanúsítványt pedig csak 15 százalék - közölte legfrissebb kutatása alapján a Shoptet az MTI-vel.

A webáruházüzemeltető-rendszer, a Shoptet reprezentatív kutatásába a magyarországi 16-59 éves okostelefonnal rendelkezők közül 1123 embert vontak be, a felmérést a Shoptet megbízásából az Opinio Institue Kft. készített idén márciusban.

A válaszok alapján megállapították, hogy a magyarok 68 százalékát zavarják a helyesírási hibák. A megkérdezettek 65 százaléka nem vásárol, ha az árak nincsenek jól láthatóan feltüntetve az oldalon és nem egyértelműek az akciók.

A megkérdezettek 55 százalékának fontos a könnyen megtalálható elérhetőség és ügyfélszolgálat is ahhoz, hogy vásároljanak egy webáruházból, 53 százalék azonban nem rendel, ha nincs jól láthatóan feltüntetve a visszaküldési, pénzvisszafizetési lehetőség, 39 százalékuk pedig akkor, ha nincs mód utánvételre.

Ezzel szemben a magyarok csupán 29 százaléka tartja nélkülözhetetlennek az ÁSZF (általános szerződési feltételek) és GDPR leírásokat egy oldalon. Mindez azt jelenti, hogy 71 százalékuk akkor is rendel, ha nincsenek feltüntetve ezek a dokumentumok. Miközben a webáruházaknak rendelkezniük kell ezekkel a működtető adatait és egyéb feltételeket tartalmazó leírásokkal.

Kiemelték, hogy a HTTPS (biztonságos kommunikációról szóló) tanúsítványt még ennél is kevesebben (15 százalék) tartják fontosnak egy webshopnál, pedig ez az, ami például garantálja online fizetéskor a biztonságot.

A Shoptet Közép-Európa piacvezető webáruház üzemeltető rendszere. A prágai regionális központtal működő cég 2009-ben alakult, magyarországi tevékenységüket 2021 közepén kezdték el. A cégben olyan rendszert hoztak létre, amely képes az egészen kicsi, de akár a többezres napi megrendelést teljesítő webáruházak igényeit is kiszolgálni. Már csaknem 34 000 ügyféllel rendelkeznek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Coverage (COV)

Exkluzív break

Elérés (Reach)

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!