mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
5 fontos dolog, amiket érdemes beépíteni a mindennapokba (x)
2023-06-20 09:58 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Vannak olyan dolgok az életben, amiket a tudatos emberek igyekeznek beépíteni az életükbe. Ezek elengedhetetlenek, ha azt szeretnénk, hogy a környezetünk érett felnőttként tudjon tekinteni ránk.

A következő cikkben a teljesség igénye nélkül összeszedtünk 5 ilyen tulajdonságot és szokást, amivel nemcsak könnyebbé teheted a mindennapjaidat, hanem sokkal komolyabb ember képét fested majd.

Pénzügyi tervezés

A pénzügyekkel az emberek zöme nem foglalkozik eleget. A szakértők és elemzők szerint mindenkinek legalább 3-6 havi tartalékkal kellene rendelkeznie ahhoz, hogy nyugodtan élhessen a mindennapok során. Ez megnyugtató tud lenni balesetek, váratlan helyzetek vagy akár egy munkahelyváltás esetén is.

Te is szeretnéd gyarapítani a megtakarításaidat vagy bővíteni a portfóliódat? Az online biztosítások között több olyan lehetőséget is találhatsz, amik az élet különböző kihívásaival szemben tudnak Neked védőhálót nyújtani.

Környezettudatos életmód

Ezzel a témával kapcsolatban nagyon sok hír és cikk születik nap mint nap. Okvetlenül kell vele foglalkozni, viszont be kell látni, hogy a kezdet itt is nagyon nehéz tud lenni. Fontos, hogy hagyj magadnak időt az átállásra, és ne akarj mindent azonnal megváltoztatni. Már az is nagy lépés, ha fokozatosan sikerül csökkenteni a háztartásban megtermelt hulladék mennyiségét, vagy apránként sikerül egy-egy terméket újrahasznosított vagy akár csomagolásmentes verzióra lecserélni. Ezek az apró sikerek mindig egy lépéssel előrébb visznek a célhoz.

Kifinomult kommunikáció

Az embereknek számtalan eszköze van arra, hogy kifejezzék magukat. De ezt az önkifejezést is lehet alacsonyabb és magasabb szinteken művelni. Annak érdekében, hogy minden helyzetben tudjuk, hogyan érdemes és ildomos megnyilvánulni, folyamatos gyakorlásra, csiszolásra van szükség. Ez a képesség segítségedre lehet a hivatalos ügyek intézésében, az állásinterjúkon vagy akár egy hétköznapi vitás helyzet elsimításában is.

Time management

A jó időbeosztás, vagy divatosabb nevén time management elengedhetetlen képesség, ha nem szeretnél beleőrülni a hétköznapokba. Ahogy haladnak az évek, egyre több dologra kell mindenkinek időt szánnia. Ez lehet egy rugalmas időbeosztású munka, ami mellett zsonglőrködni kell a háztartás feladataival, a családdal, edzéssel, önképzéssel, énidővel, stb. Ezeket csak úgy tudja élvezni is az ember, ha megfelelő időrendet alakít ki, és ahhoz tartja is magát.

Stresszkezelés

Az előző pont hiánya is már hatalmas feszültséget okozhat, hiszen azt fogod érezni, hogy folyamatosan késésben vagy, vagy éppen lemaradsz valamiről. És akkor még ehhez jönnek az olyan stresszforrások, mint az anyagiak, a megfelelési kényszer vagy egy túlterhelő, esetleg toxikus munkahelyi légkör. Ha mindezt nem tudod megfelelően kezelni, hamar a stressz fogságában találhatod magad, ami számtalan egészségügyi kockázatot is rejt magában.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!