mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hol találhatunk rá az ideális munkavállalókra?
2023-06-22 09:39 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bármennyire is törekszünk rá, hogy hosszú távon megtartsuk a munkavállalóinkat, sajnos az a tapasztalat, hogy előbb vagy utóbb szembe kell néznünk azzal, hogy bizonyos pozíciók megüresednek.

Ha pedig ez megtörténik, akkor a mi felelősségünk az, hogy megtaláljuk az új dolgozókat.

Ilyenkor természetesen a legelső kérdés, ami felmerül az az, hogy hol fogunk rátalálni a minden szempontból megfelelő személyre, akinek megvan a kellő tudása és tapasztalata az adott munkakör betöltéséhez. Nos, a válasz nem is annyira nehéz, mint azt gondolnánk!

Hirdessünk állásközvetítő oldalakon!

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás az, ha kihasználjuk az olyan online állásközvetítő oldalakban rejlő lehetőségeket, mint amilyen az IT-NAV Hungary. Ezeket a platformokat ugyanis az álláskeresők is előszeretettel nézegetik.

Ha megnézzük az ITNav.hu Partnereink menüpontját, akkor láthatjuk, hogy milyen neves cégekkel működnek együtt az oldal üzemeltetői. Ez pedig kitűnő bizonyíték arra, hogy egy megbízható portálról van szó, amit mi is bátran használhatunk.

Az ilyen és ehhez hasonló oldalak nagy segítséget nyújtanak a toborzásban, illetve abban, hogy rövid időn belül üdvözölhessük is az új dolgozót a cég berkeiben.

Nézzünk körül házon belül!

Természetesen nem ez az egyetlen módja annak, hogy rátaláljunk arra, akit keresünk. Mielőtt külsősök számára is elérhetővé tesszük a nyitott pozíciókat, érdemes házon belül is körülnézni. Elvégre valószínűleg nem egy embert fogunk találni, aki vágyik arra, hogy más munkakörben is kipróbálhassa magát.

Ha ennek az illetőnek megvan a szükséges tudása, tapasztalata és minden más elvárásnak is megfelel, akkor célba is értünk! Persze ez esetben sem ússzuk meg a toborzás fáradalmait, hiszen az ő helyére is kell kerítenünk valakit.

Ha esetleg cégen belül mégsem találnánk meg a megfelelő személyt, akkor érdemes ösztönözni a többi munkavállalónkat arra, hogy ajánljanak valakit az állásra.

Építsünk kapcsolatokat!


Végül, de nem utolsósorban bevethetjük a saját kapcsolati hálónkban rejlő lehetőségeket is, hiszen ha elhintjük, hogy a cégnél megüresedett egy pozíció, és arról is beszélünk, hogy pontosan kit keresünk, akkor könnyen meglehet, hogy a környezetünkből fog kikerülni a tökéletes személy.

De akár rendezvényeken, szakmai programokon is bevethetjük a kapcsolatépítést, mint alternatív toborzási módszert. Ha ugyanis megismerkedünk új emberekkel, és nem felejtjük el megemlíteni a beszélgetés során, hogy új munkavállalókat keresünk, akkor akár ezzel is sikert érhetünk el.

Ezek egytől egyig olyan módszerek, illetve technikák, amiket semmiképp sem szabad kihagyni a toborzásból. Külön-külön, illetve egyszerre, egymással kombinálva is érdemes alkalmazni őket, így ugyanis szinte garantált, hogy rövid időn belül megtaláljuk a pozícióra leginkább rátermett személyt, aki a munkájával hozzájárul ahhoz, hogy a cég továbbra is gördülékenyen működhessen.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!