mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így tarol a magyar szleng - már a pólókon is a legfurcsább szavak virítanak (x)
2023-09-12 09:39 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A magyar társadalom körében a fiatalok sok olyan szót használnak, amelyeknek jelentéséről az idősebb korosztálynak fogalma sincs.

Ha valami igazán menő, akkor az a szleng. Nem meglepő módon a divatiparban is megjelentek a különleges ruhadarabok, amelyeket lehetetlen utánozni.

Mi lenne, ha elárulnánk, milyen termékeket sorolhatunk ebbe a kategóriába, és hogyan dobhatod fel te is a ruhatáradat velük? Lássuk a 2023-as trendet!

Honnan erednek ezek a kifejezések?

Habár a szleng szavakat elsősorban a fiatalok építik be a kommunikációjukba, mégis néhány kifejezés már szállóigévé vált a társadalom körében. A korosztályokon átívelő érdekes megnyilvánulásokat most különleges köntösbe bújtatva, a PólóVerzum Lent az utcán... kínálatában tekinthetitek meg. De pontosan hogyan születtek ezek az aranyköpések?

Egyrészt a fiatalok szlengje erősen kihat a magyar nyelvre, már-már a "nyelvújítás" mesterfokát űzik. Persze rájuk is hatással van megannyi internetes platform: legfőképpen a közösségi médiában fellelhető posztok, mémek és videómegosztások tekinthetők irányadónak ezen a területen.

Elég egyetlen menő, humoros poszt, ami letarolja a digitális étert, és az egész magyar nép tudna fogja, hogy mit is jelent. De hogyan néz ki mindez a divat világába átültetve?

Nyomtatott pólók - Lent az utcán... stílusban

A legmenőbb pólók közé ma a hófehér, fekete felirattal ellátott darabokat soroljuk. Ezek egyszerre keltenek letisztult és menő hatást, s tulajdonképpen bármihez felvehetjük őket. Pontosabban fogalmazva, felvehetnénk őket, ha nem lenne érdekes szlogen rájuk nyomtatni, mert ezek nem feltétlenül passzolnak minden alkalomhoz.

A "tesa", "bástya", "nénje", "csibész", "offos" szavakat már valószínűleg mindenki hallotta, ám ennél érdekesebb változatokkal is találkozhatunk. Az internetes aranyköpések, viccek és frappáns beszélgetések világából kiemelhetünk még vicces megszólalásokat is:
 
  • "Mi a rinya?"
  • "Soha ne nyomd fullba..."
  • "Ugyanitt bojler eladó."
  • "Patika"
  • "Szétadom"
  • "Hol a fa, főnök?"


Neked melyik kifejezés okozott vicces pillanatokat? Most a pólódon is megjeleníthető!

Miért jó nyomtatott pólókat beszerezni?


A nyomtatott pólókat 100% pamut anyag felhasználásával készítik, digitális transzfernyomással, aminek köszönhetően ezeket bátran moshatjuk mosógépben, hiszen éveken át megőrzik eredeti állapotukat.

Az ilyen termékek választéka ugyanakkor elég széles, színes, mivel szinte bármilyen témában találunk nekünk való darabot. Legyen szó hobbiról, filmekről, szakmákról, ünnepekről vagy akár menő, a szleng szavakat összegyűjtő produktumokról.

Te is beújítanál néhány egyedi, fiatalos darabot? Akkor itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj, és bővítsd a kollekciódat!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!