mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Peresztegi Zoltán
Peresztegi Zoltán
Schibsted Classified Media
alelnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Összefogás az állami gondoskodásban élő gyerekekért
2023-09-25 09:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2000 nevelőszülőt keres az ország - ezért kampányol az SOS Gyermekfalvak ebben az évben. Az SOS idén harmadszorra szervezi meg az állami gondoskodásban élő gyerekek napját október 7-én.

A cél felhívni a figyelmet arra a 23 ezer gyerekre, akik nem élhetnek a szüleikkel. Idén is várják a médiák és cégek jelentkezését, akik csatlakoznának a kampányhoz.

Az előző években szinte az egész magyar média beállt az SOS Gyermekfalvak kampánya mögé, amellyel az állami gondoskodásban élő gyerekek ügyére szerette volna felhívni az alapítvány a figyelmet.

Az idei jeles nap fókuszában a nevelőszülőség áll. "Közel 23 ezer gyermek él állami gondoskodásban. Országszerte 2000 nevelőszülő hiányzik ahhoz, hogy minden 12 év alatti gyermeket családban tudjon az állam elhelyezni, ahogy azt a 2014 évi jogszabályi változások előírják. Miközben a gyermekvédelembe kerülők száma fokozatosan nő, a nevelőszülőké nem. Szeretnénk, ha figyelemfelkeltő akció keretében hozzá tudnánk járulni, hogy ismertebb és elismertebb legyen ez a szakma és minél többen válasszák hivatásuknak" - mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

Az SOS egy korábbi felmérése szerint számos előítélet övezi a nevelőszülő szakmát és a gyermekvédelemben élő gyerekeket. A felnőtt lakosság 7 %-a gondolja úgy, hogy maga a gyerek tehet róla, hogy állami gondoskodásba került. Egy másik felmérésük szerint a válaszadók kétharmada véli úgy, hogy a nevelőszülőknek is meg kell küzdeniük a társadalom előítéletével.
"A nevelőszülőséghez sokféle félelem és elképzelés társul, de nem feltétlenül van mögötte valós tudás és elegendő információ. Ezt szeretnénk most pótolni kampányunkkal" - tette hozzá Kiss Gergely.

Október 7-én egy utcai akció keretében az alapítvány 2000 db árvácska virágot helyez ki a Nyugati térre, ahol a helyszínen hírességek és a sajtó segítségével hívnák fel a figyelmet a témára, hogy népszerűsítsék a nevelőszülőséget.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!