mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A tudatos bőrápolás egyik legfontosabb része: a fényvédelem (x)
2023-10-12 09:48 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Ma már egyre többen alakítanak ki maguknak úgynevezett "tudatos" bőrápolási rutint, ami azt jelenti, hogy a bőrük sajátosságainak megfelelő kozmetikumokat alkalmazzák.

Egy ilyen rutinból pedig semmiképp sem maradhat ki az egyik legfontosabb termék, a fényvédő arckrém.

Védekezés az UV-sugarak ellen

A fényvédelem fontossága csak mostanság kezd el begyűrűzni a köztudatba, hisz még 10-15 évvel ezelőtt is az volt a bevett szokás, hogy "napozó" krémeket csak nyáron, a strandon használtunk, ugyanis mindenki tudta, hogy ilyenkor nagyon könnyen le lehet égni.

Csakhogy a napsugárzás nem csupán akkor károsítja a bőrt, amikor pirosra ég tőle, hanem lényegében állandóan. Ezért is fontos, hogy reggel ne maradjon el a védekezés, például a Helia-D fényvédő termékeinek használatával. Az UV-sugárzás ugyanis hosszú távon öregíti a bőrt, nagymértékben felelős a pigmentfoltok, ráncok kialakulásáért, és akkor még nem is beszéltünk az egyik leggyakoribb ráktípusról, a melanomáról.

A ráncok és sötét foltok igaz, hogy csak esztétikai problémát okoznak, de ha egyszer megjelentek, már nagyon nehéz (vagy akár lehetetlen) őket teljesen eltüntetni, ezért érdemes inkább a megelőzésre helyezni a hangsúlyt, hiszen az sokkal egyszerűbb.

Szerencsére nem arról van szó, hogy életünk nagy részét egy ablaktalan szobában kéne tölteni, hisz nyugodtan időzhetünk a természetben, csak védjük meg a bőrünket közben.

Mindennapos fényvédelem

A fényvédő krém felvitelének annyira alapvetőnek kellene lennie reggelente, mint annak, hogy fogat mosunk vagy megfésüljük a hajunkat. Szerencsére egyre többen építik be a használatát a mindennapi rutinjukba.

A hangsúly pedig itt azon van, hogy "mindennap", ugyanis az UV-sugárzás egész évben, még télen is éri a bőrünket, ráadásul a felhők sem szűrik ki teljesen, így a borongós idő sem nyújt biztonságot. Ugyanígy zárt térbe is behatol az ablaküvegen keresztül (kivéve ahol speciális, UV-álló fóliával látták el, de ez hazánkban még nem gyakori), tehát ahol természetes fény van, ott bizony UV-sugárzás is.

Emiatt itt az ideje minden reggel beiktatni a napindító teendőink közé a minimum SPF30-as fényvédő felvitelét.

Ne spóroljunk vele!

Ha elkezdünk napi szinten foglalkozni vele, az már félsiker, no de nem mindegy, hogy mennyi fényvédőt viszünk fel. Egy borsónyi mennyiség ugyanis közel sem lesz elég, a szakértők ajánlásai szerint az arcra körülbelül 1,2 grammnyi szükséges, ami nagyjából egy negyed teáskanálnyit jelent.

Ha kimérjük, ez meglepően soknak tűnhet, de ténylegesen ennyi kell ahhoz, hogy a termék által ígért faktorszámú védelem megvalósuljon. Ha pedig több részletben visszük fel, a bőrünk is beszívja és nem lesz maszkhatású a végeredmény.

Amire pedig még oda kell figyelni, az a rendszeres újrakenés. Amíg ugyanis nem találnak fel egy olyan összetételű terméket, ami reggeltől estig véd és kicsit sem kopik le, addig gondoskodnunk kell arról, hogy néhány óránként megerősítsük a védelmet egy újabb réteg krémmel. A bőrünk pedig meghálálja ezt a törődést.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!