mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan történik a klímával történő fűtés? (x)
2023-10-17 12:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az elmúlt évek változásai maguk után vonták, hogy nekünk embereknek is alkalmazkodni kell a folyamatos átalakulásokhoz is, ami sokszor nem könnyű.

Így van ez a gazdasági életben lezajlott folyamatoknál is, amikor is szinte egyik napról a másikra szembesül az ember a magas fokú inflációval és azzal, hogy az energiaárak is megemelkedtek.

Ennek következtében értelemszerű, hogy a háztartások igyekeznek számukra olcsóbb és gazdaságosabb fűtési formákkal megismerkedni és azokat otthonukban hatékonyan alkalmazni.

Spórolás klímával

Egyre többen találnak rá az inverteres hűtő-fűtő légkondicionálókra, amelyekkel jelentős előnyöket érhetnek el a fűtési hatékonyság tekintetében. Klímával fűteni nem csupán annyit jelent, hogy átváltunk egy környezetbarátabb és egyszerűbb fűtési technológiára, hanem ha összehasonlítjuk a működésüket más technikával, akár a modern gázkazánokkal is, elérhető 10-15%-os megtakarítás is a gazdaságos üzemeltetés következtében.

Ma már szinte mindenki hallott róla, hogy légkondikkal nem csupán hűteni, hanem fűteni is lehet, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez miként lehetséges. Ha megnézünk pl. egy hagyományos olajradiátort, hogyan működik, akkor láthatjuk, hogy ott egy elektromos fűtőszál fűti fel az olajat körülbelül 1:1 hatékonysággal. Ez azt jelenti, hogy 1kW villamos energiából 1kW hőenergiát termel. Ezzel szemben egy korszerű klímaberendezés akár négyszeres, ötszörös hőleadást produkálhat.

Hőszivattyús elv a klímáknál is

Sokan hallottak már arról is, hogy a hőszivattyú is megoldást jelenthet fűtési kérdésekben. A Hisense klíma webshopban nem kizárólag split klímák, hanem hőszivattyúk forgalmazása is történik, az oldalukon bővebb információ is fellelhető, amely alapján eldönthető, hogy kiknek előnyösebb egy klíma vagy inkább egy hőszivattyú.

A klímák a hűtési módban hőt vonnak el az adott szobából, amely bejut a rendszerbe. A felmelegedett és összesűrített gázt a külső hőmérséklet hűti le, amely így ismét visszajut a meleg szobába, immár azt lehűtve. Fűtés esetén, ez az elv pont fordítva működik és a klíma kültéri egysége veszi el a hőt a melegebb levegőből, mint egy hőszivattyú, és adja tovább a helyiségnek. Ez az oka annak, hogy itt spórolás történhet, hiszen az elektromos áram a klímáknál csak magát a fűtési rendszert működteti, közvetlenül a fűtés megteremtésében nem vesz részt.

Meglévő fűtési rendszer kiegészítése

Akik még csak most ismerkednek ezzel az újfajta technológiával, és nem szeretnének egyből váltani, azok számára lehetőség a fokozatos átalakítás, hogy kezdetben csak kiegészítésképpen alkalmazzák a klímát. Választhatjuk egy alap funkcionalitást biztosító klíma beszerelését, de egy fűtésre optimalizált klímaberendezés vagy akár összetettebb klímarendszer jóval több funkciót és magasabb komfortot kínál.

Alternatíva lehet, ha a mindennapokban a meglévő hagyományos fűtési rendszert használják, és a légkondi berendezése csak rásegítő fűtés abban a helyiségben, ahol éppen tartózkodnak a lakók, vagy csak az esti órákban fűtik fel, amikor hazatérnek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!