mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hampuk Richárd
Hampuk Richárd
Eurolex Consulting Media & PR
Account Manager


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bírság a Kossuth Rádiónak
2023-10-19 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A közszolgálati rádió délelőtti magazinműsorában elhangzottak káros hatással lehetnek a hat éven aluli hallgatókra - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A testület egy szekszárdi és egy budapesti rádió heti műsorának vizsgálata nyomán is bírságot szabott ki.

A Kossuth Rádió "Vendég a háznál" című műsorszámának június 23-án sugárzott "Válasz-utak" című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. A testület megállapítása szerint a korhatárra tekintet nélkül sugárzott műsorban elhangzottak káros hatással lehettek a hat éven aluli hallgatókra, ezért a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a műsor szolgáltatójára, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-re 100 ezer forint bírságot szabott ki.

A Szekszárd 105,1 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Rádió Antritt július 14. és 20. között sugárzott műsorainak hatósági ellenőrzése során a Médiatanács több hiányosságot is feltárt a szolgáltató szerződésben vállalt kötelezettségeinek teljesítése kapcsán. A közszolgálati célokat szolgáló, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok és a szöveg aránya a vizsgált adáshét minden napján és heti szinten is alulteljesítette a szerződésben vállalt értékeket. A Médiatanács ezért 40 ezer forint bírságot rótt a rádiócsatorna szolgáltatójára.

A radiocafé néven a Budapest 98,0 MHz-en sugárzó közösségi rádió június 12. és 18. közötti műsorának hatósági ellenőrzése is több hiányosságot tárt fel: a szolgáltató a vizsgált adáshét valamennyi napján és heti szinten is alulteljesítette a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok arányára vonatkozó szerződéses vállalásait. Előírás szerint a heti műsoridő legalább kétharmadát közszolgálati műsorszámokkal kellett volna kitölteni, de a vizsgált héten ez sem teljesült. A Médiatanács ezért 30 ezer forint összegű bírsággal sújtotta a közösségi rádió szolgáltatóját.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!