mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A magyar nézők 10 kedvenc halloweeni filmje
2023-10-27 10:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Magyar Filmadatbázis az ünnephez közeledve kíváncsi volt, vajon melyek a magyarok kedvenc Halloween filmjei.


A hazai nézők 8000 szavazata alapján Tim Burton Ollókezű Edward című kultfilmje bizonyult a legközkedveltebbnek.

A TOP 10-es lista 2. helyén a Halloween - A rémület éjszakája áll. Dobogós A halott menyasszony, a negyedik legnépszerűbb Az Álmosvölgy legendája, az ötödik pedig a Sikoly lett.

A TOP 10-es filmek közül nyolc a kilencvenes években készült, négyet pedig Tim Burton írt vagy rendezett. Háromban Johnny Depp a főszereplő, bár az egyikben csak a hangját adja.

Október 31-e, mindenszentek előestéje, a Halloween egyre népszerűbb ünneppé kezdi kinőni magát hazánkban is, így a Magyar Filmadatbázis, a mafab.hu felhasználóinak értékelései alapján összeállította a Halloween-filmek TOP 10-es listáját. A listára csak olyan filmek kerülhettek fel, melyek legalább 500 szavazatot kaptak a magyar nézőktől, és melyek megfelelnek a halloweeni filmek kritériumainak. Az összesen 8000 szavazatból 1304-et kapott 86% értékeléssel Tim Burton 1991-ben készült, Golden Globe-ra és Oscarra jelölt Ollókezű Edward című kultfilmje, ezzel ez bizonyult a legközkedveltebbnek Johnny Depp és Winona Ryder főszereplésével.

A TOP 10-es lista 2. helyén egy igazi horror klasszikus, az 1978-as Halloween - A rémület éjszakája áll, s bár 88%-os értékelést kapott a nézőktől, "csupán" 818-an voksoltak rá. John Carpenter mesterművében Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére.

A negyedik legnépszerűbb egy újabb Tim Burton film, az 1999-es Az Álmosvölgy legendája, szintén Johnny Depp főszereplésével. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!

A TOP lista ötödik helyén végzett a Sikoly 1996-ból Neve Campbell és Drew Barrymore főszereplésével. Brutális sorozatgyilkos kezdi el terrorizálni a csendes kisvárost. A gyilkos kedvenc horrorfilmjeiből merít ihletet.

A hatodik legkedveltebb halloweeni film az 1994-es A holló. Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy a film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

A hetedik helyen a Karácsonyi lidércnyomás áll 1993-ból. A Tim Burton írta és Henry Selick rendezte animációban az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Halloween város polgármestereként a frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van az egyre unalmasabb rémisztegetésből. Megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét.

Nyolcadik lett a szerethető fekete komédiák egyik remeke, az 1991-ben készült Addams Family. Az imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből álló galád család mindent elkövet, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára.


Robert Zemeckis 1992-es filmje, a Jól áll neki a halál a kilencedik Meryl Streep, Goldie Hawn és Bruce Willis főszereplésével. Két barátnő mindent megoszt egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja az életüket és halálukat.

Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!