mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Bírság az ATV Spiritnek és a Best FM-nek
2023-10-27 11:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV Spirit és a BEST FM médiaszolgáltatóira.

A testület a román társhatósághoz fordult a Mozi+ televízió egyik kora este sugárzott műsora miatt.

Két jogsértés miatt is eljárást indított az NMHH Médiatanácsa az ATV Spirit médiaszolgáltatójával szemben. A hatósági vizsgálat során kiderült: az országos vételkörzetű kereskedelmi tévécsatorna április 14. és 20. között öt napon is alulteljesítette a hatósági határozatban meghatározott, napi rendszeres híradásra szánt minimális műsoridőt. A szolgáltató ellen burkolt kereskedelmi közlemény közzététele miatt is eljárás indult az április 14-én kora reggel sugárzott Hazahúzó című műsorszám miatt, mivel annak két szegmense is reklámértékű információkat, a bemutatott szolgáltatások igénybevételét előmozdító tájékoztatást tartalmazott. A Médiatanács a két jogsértés miatt összesen 150 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra, emellett a jogsértések ismételtsége miatt a vezető tisztségviselőnek pedig további 50 ezer forintot kell fizetnie.

A Médiatanács eljárást indított az Eger 100,7 MHz-en sugárzó BEST FM helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió július 22. és 28. közötti adáshetének vizsgálata nyomán. A rádió szolgáltatója nem teljesítette a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok, műsorelemek arányára vonatkozó vállalását, és a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok aránya is alulmaradt a hatósági szerződésben rögzítettekhez képest. Ezenfelül a szöveges tartalom aránya is kevesebbnek bizonyult a vállaltnál. Az ismételt jogsértésre való tekintettel a Médiatanács 110 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót, annak vezető tisztségviselőjére pedig 50 ezer forint bírságot szabott ki.

Bejelentés alapján vizsgálta a Médiatanács a román joghatóság alá tartozó Mozi+ csatornán szeptember 4-én este hét órai kezdettel sugárzott Rambo V. - Utolsó vér című műsorszámot. A szolgáltató "12"-es korhatárjelöléssel és "A következő műsorszám megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott!" felhívással tette közzé a műsorszámot. A hatósági ellenőrzés alapján ugyanakkor a filmet a felnőtt témák ábrázolása, agressziótartalma és realisztikus erőszak-ábrázolása miatt "18 éven aluliaknak nem ajánlott" megjelöléssel és ennek megfelelő idősávban, 22 óra és hajnali 5 óra között kellett volna műsorra tűzni. A hatóság értesítette a román társhatóságot a vélelmezett jogsértésről, egyúttal felkérte a szükséges intézkedések megtételére.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!