mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mi az a tehertaxi, és mi köze van egy sima költöztetéshez? (x)
2023-11-14 09:35 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A tehertaxi egy egyre népszerűbb szolgáltatás, melyre ma már sokan igényt tartanak. Még akkor is, ha mindezek ellenére sok cégnél nem elérhető.

Persze ennek is megvan az oka, ugyanis bármennyi is a hasonlóság, ezt a cégek nem tudják sima költöztetésként kezelni.

Mi az a tehertaxi?

Egy egy olyan szolgáltatás, mely során nem egy teljes teherautónyi vagyontárgy szállításáról van szó, hanem egy kisebb mennyiségről. A tehertaxi akár egyetlen bútor mozgatását is takarhatja. Összességében elmondható róla, hogy egy olyan kisebb munka, mely gyorsan elvégezhető, mert minimális mennyiséget kell csak rakodni és szállítani.

Ugyanúgy fel kell készíteni hozzá a vagyontárgyainkat

Ha nem is egy teljes házat kell hozzá kipakolni és előkészíteni, az így szállított akár csak egyetlen bútornak is megfelelően felkészítettnek kell lennie. Azaz szükségünk lesz mindazokra a csomagolóanyagokra, melyek nagyobb mennyiség szállítása esetén is kellenek.

Persze a költöztetni kívánt vagyontárgy fogja meghatározni, hogy mi kell majd, de azért nézzünk meg ezek közül párat!

Kartonokkal tudjuk védeni az éleket, a világos színű és kényes szövettel rendelkező bútorokhoz zsugorfóliára is szükségünk lesz. Buborékos fóliával vagy nátronpapírral tudjuk megvédeni a törékeny vagyontárgyainkat. Emellett a rögzítéshez kelleni fog még ragasztószalag is, a kisebb tárgyakhoz pedig költöztető kartondoboz.

Hogy miért említettünk meg ennyi mindent akkor, amikor a tehertaxi sok esetben csak egyetlen bútor mozgatását takarja? Azért, mert ez nincs mindig így. Akár egy kisebb albérlet jól összekészített teljes berendezése is beleférhet egy ilyen szolgáltatásba.

Mik a hasonlóságok és a különbségek?

Egy sima költöztetés és egy tehertaxi között nagy a hasonlóság. Ugyanúgy szükség van egy teherautóra, rakodó személyzetre, a feladat ellátásához eszközökre, csomagolóanyagokra az előkészítéshez. Gyakorlatilag ha innen nézzük, akkor ugyanarról szól mindkettő.

Igazából az egyetlen különbség mindössze a mennyiségben lelhető fel. A tehertaxi sok esetben egyetlen bútor szállítását takarja. Kiváló példa erre egy újonnan vásárolt mosogatógép vagy hűtő. Esetleg egy használt bútordarab költöztetése, melyhez épp hozzájutottunk.

A tehertaxi miért nem elérhető minden költöztetőnél?

Ennek az az oka, hogy sokkal kevesebbet hoz a konyhára, mint egy teljes értékű, hosszabb megbízás, amikor a teljes teherautó megtelik. Épp ezért jellemzően csak akkor foglalkoznak a cégek az ilyen feladatokkal, amikor utolsó pillanatban lemondják a megbízásukat.

Nem így például az olyan cégek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akik fix munkatársakkal dolgoznak, nem beugrósokkal. Így gyakorlatilag mindig van olyan kapacitásuk, mellyel ki tudják segíteni az ilyen kisebb megbízást igénylő ügyfeleket is. Bár ezen nem lesz akkora hasznuk, de ezzel is tudják bizonyítani, hogy mennyire profik és figyelnek az ügyfelek igényeire.

Van tehát megoldás, bármekkora mennyiség költöztetéséről is legyen szó.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!