mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Berkes Péter
Dr. Berkes Péter
Ambitious Group
Stratégiai igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hogyan találjunk pillanatok alatt állást a pénzügyi szektorban?
2023-11-20 09:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A pénzügy és számvitel az üzleti élet gerince. A dinamikusan változó gazdasági környezetben is fontos szerepet játszik.

A Magyarországon élő szakembereknek pedig ezen a területeken továbbra is kiváló lehetőségeik vannak a karrierépítés terén.

Az álláskeresés azonban napjaink munkaerőpiacán komoly kihívást jelenthet. Különösen abban az esetben, ha felkészületlenül vágunk neki. Most megmutatjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznie azoknak, akik a pénzügyi szektorban szeretnének elhelyezkedni, és azt is, hogyan kerekedhetnek felül az akadályokon.

Induljunk biztos alapokról

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az interneten nem minden az, aminek látszik. Egy jól hangzó állásajánlat akár átverés is lehet.

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes a munkakeresés során megbízható álláskereső portálokat választanunk. Olyan oldalt, amely hatékony megoldást kínál a pénzügyi szektorban való elhelyezkedésre. Az Érdállás oldalán például pénzügyi, számviteli és kontrolling állások közül is válogathatunk a https://erdallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling oldalon, hiszen szükség van az igényeinknek és szaktudásunknak megfelelő, megbízható lehetőségekre, valamint a képzett pénzügyi és számviteli szakemberekre. Manapság elég egy online keresést indítani ahhoz, hogy állásajánlatok százai közül válogathassunk. Ez a rengeteg lehetőség azonban a bőség zavarához vezet.

Magyarországon folyamatosan nő az igény ezen a szakterületen képzett szakemberekre. A rengeteg lehetőség pedig könnyedén a bőség zavarához vezet.

Legyünk mindig naprakészek!

A pénzügyi és számviteli szektor egy dinamikusan változó terület, ahol az elmúlt időszakban rengeteg dolog átalakult a digitalizációnak köszönhetően. Éppen ezért a terület kihívásokkal teli, de rengeteg új lehetőséget is tartogat.

Nem feltétlenül kell persze a legújabb technológiák használatát illetően profinak lenni. Sokszor elég lehet az is, ha nyitottak és tájékozottak vagyunk a legújabb piaci trendeket illetően. Azok a szakemberek ugyanis, akik hajlandóak új dolgokat tanulni, a folyamatosan változó piacon is versenyképesebbek.

Ne feledkezzünk meg a jó önéletrajzról!

A legtöbb cég HR osztályára naponta rengeteg állásjelentkezés érkezik. A sikeres pályázat érdekében fontos, hogy kitűnjünk a tömegből. Ennek érdekében olyan önéletrajzot kell összeállítani, ami már első pillantásra felkelti a HR-es kollégák figyelmét.

A jó CV tömör és lényegre törő, de minden olyan szakmai információt tartalmaz, ami az adott állás betöltése szempontjából releváns. A személyes adatokat, rövid összefoglalót a szakmai célokról és az egyértelműen strukturált szakmai tapasztalatokat. Emellett a készségek, végzettségek, valamint egyéb releváns információk is helyet kaphatnak benne.

Abban az esetben, ha ezekre a dolgokra odafigyelünk, nagyobb eséllyel indulunk a legjobb pozíciókért is. Így jóval gyorsabban megtalálhatjuk álmaink állását a pénzügyi, számviteli és kontrolling szektoron belül.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!