mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mit csináljunk, ha túl száraz a levegő a lakásban? (x)
2023-12-07 09:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A fűtéstechnika korszerűsítésével, az egyre jobb nyílászárók megjelenésével ma már a legtöbb lakásban szembesülünk azzal a ténnyel, hogy túl száraz lett a levegő.

Sok helyen már szárítógépet használnak, kevesebbszer van teregetés, amiből szintén nem képződik pára, ezért az ilyen helyiségekben mesterségesen kell pótolnunk, illetve előállítanunk a nedvességet az egészségünk védelmében.

Milyen párásítót szerezzünk be?

A legjobb, ha szétnézünk a BestMarkt webáruház párásítói között, ugyanis ott nem csupán egy igen széles körű termékválasztékkal, hanem részletes leírásokkal is találkozunk, amely segít annak eldöntésében, hogy melyikre van szükség az adott háztartásban. Az első fontos dolog talán az lenne, hogy egy olyan készüléket is be kellene szerezni, amely méri a levegő páratartalmát, és akkor mindig látni fogjuk, hogy milyen mértékben kell beavatkozni.

Amennyiben kisgyermek is van a családban, fokozottan oda kell figyelni, hiszen napjainkban sokan allergiásak. Szinte minden családban előfordul valamilyen légúti panaszokkal küzdő gyermek vagy felnőtt. Az allergián túl az asztmás, kruppos gyerekeknél különösen figyelni kell, hogy melyik típusú párásítót használjuk.

A párásító kiválasztásánál tartsuk még szem előtt, hogy mekkora a helyiség, ahol szeretnénk használni, és milyen zajszintet viselünk el, hajlandóak vagyunk-e rendszeresen karbantartani a készüléket.

Hideg- vagy melegpárásító?

Mindegyik készüléknek vannak előnyei és hátrányai. A meleg párásító úgy működik, hogy felhevíti a benne lévő vizet 100 Celsius-fokra, majd azt párologtatja el. Ennek mindössze annyi a hátránya, hogy ezáltal jóval többe kerül, mint a hideg társa, és nem alkalmazható 5 m2-nél kisebb terekben, ugyanakkor nem kell benne semmit sem cserélni és mivel forralt vizet használ, teljes mértékben higiénikus.

A hidegpárásítóknak több fajtája is létezik. Attól függően, hogy milyen technológiával történik a hidegpára képzése, három típust különböztetünk meg, melyek a nedvesítő betétes hidegpárásító, az ultrahangos hidegpárásító és légmosók. A két előbbi esetében időről időre cserélni kell a betétet, vagy vízlágyító patront, míg a légmosóknál a használónak kell rendszeresen tisztítani a készüléket, mivel ott nincs mit cserélni. Ez utóbbi készülék akkor is javasolt, ha pusztán a kellemetlen környezeti hatások miatt érzékeljük a száraz levegőt és ha nincs valamilyen légúti panaszokkal küzdő a családban. Bizonyos légmosókba illóolajat is tölthetünk.

Ha asztmás vagy kruppos van a családban

A kutatások és tapasztalatok azt bizonyították, hogy az ilyen jellegű betegeknél inkább a hidegvizes párásítók, azon belül is a nedves betétes és az ultrahangos vált be. Az ultrahangos készülékek alkalmasak a helyiség Salvus vizes gyógyklímával való ellátására, ugyanakkor vigyázzunk, mert a túl sok pára hatására kiülhet a pára a készülék környékére. A legjobb, ha ilyen esetben egyeztetünk a gyermekorvossal, és az adott betegség típusának megfelelő készüléket választjuk ki.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!