mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bíró Gábor
Bíró Gábor
Mediabrands
Operatív igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az autóápolás egyik alapeleme: a féktisztító (x)
2023-12-20 09:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy autón rengeteg olyan berendezés van, aminek a megfelelő állapota elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni az utakon.

Ezek közé tartozik a fék is, amiről mondanunk sem kell, hogy milyen következményei lehetnek, ha esetleg nem fog megfelelően. A problémákat egy féktisztítóval könnyedén megelőzhetjük.

Mit érdemes választani?

A Hungarolube autóápolás kínálatában egyszerűen megtalálhatjuk az ideális féktisztítót. Általában a spray kiszerelést érdemes választani, mivel annak a kezelése nagyon könnyű és otthon is elvégezhetjük az egész műveletet. A fék tisztításához nem kell a szervizt, az autószerelőt meglátogatni. A speciális tisztítókészítményeket direkt úgy tervezték, hogy az átlagember is könnyedén tudja használni.

A féktisztító elsődleges feladata az, hogy a fék egyes alkatrészeire lerakódott szennyeződéseket hatékonyan el tudja távolítani. Ilyen például az olaj, a zsír, a fékfolyadék. A féktisztítók többségét a mechanikus alkatrészekhez ajánlott használni. Vannak olyan univerzális termékek is, amelyeket a fék mellett más berendezések elemein is lehet alkalmazni. Az átlagos féktisztító használata során el kell kerülni, hogy műanyagra, lakkra vagy más nem fém felületre kerüljön az anyag.

Ma már vannak olyan prémiumminőségű készítmények is, amelyek az érzékenyebb anyagokra sincsenek káros hatással. Figyelni kell arra, hogy például található-e benne aceton, mivel az a műanyaggal nem igazán áll barátságban. A legjobb választás természetesen az, ha mindig követjük az előírásokat, csak ott és úgy használjuk a féktisztítót, ahogy azt a gyártó is megtervezte. A hatása szinte azonnal érződik, ezért is érdemes nagy figyelmet fordítani rá.

Egy csodaszerről beszélünk?

A féktisztítókat gyakran hasonlítják a méltán népszerű WD-40-hez. Sokan próbálják előbbit más berendezésekhez, eszközökhöz is használni, de ettől inkább óva intünk mindenkit. Ami megfelel a féknek, nem biztos, hogy a lakás belsejében, háztartási munkára is alkalmas lesz. Egyszeri használatra még lehet ideális lesz, elérjük a kívánt hatást, de a rendszeres alkalmazás problémákhoz is vezethet.

Ne helyettesítsük a konyhai zsíroldót féktisztítóval! A kerékpárosok viszont nyugodtan kipróbálhatják például a lánc tisztításához, mivel ott is eltávolítja az olajos, zsíros szennyeződéseket.

Mit kell tudni az alkalmazásáról?

Leginkább itt az a kérdés, hogy mégis mikor kell a féktisztítót használni. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Ne várjuk meg, mire a fékkel problémák adódnak, esetleg növekszik a féktáv. Jobb megelőzni a bajt és rendszeresen alkalmazni a féktisztítót.

A ló túloldalára sem szabad átesni, azaz túl sűrűn sem ajánlott használni a készítményt. Ha így tennénk, azzal még kárt is tehetünk az alkatrészben, amit azért jobb elkerülni. Olvassuk el a leírást alaposan, ahol megtaláljuk azt is, hogy mikor érdemes használni a szert.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!