mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Te mit tudsz a kenderről? (x)
2023-12-26 09:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sokan csak a filmekből vagy a hírek világából ismerik a kendert, és az összes tudásuk ezeken az információmorzsákon alapul.

Valljuk be, ez azért elég karcsú, sőt, akár téves is lehet, hiszen mint tudjuk, sem a filmek, sem a hírek nem tökéletesen hiteles források.

Így aztán akad sok olyan ember, aki pálcát tör azok felett, akik élnek a természetnek ezzel a különleges ajándékával. Ha kíváncsi vagy, hogy például a kender Mekkájában, Hollandiában miért kedvelik annyira ezt a növényt, illetve melyik fajtáját favorizálják olyan sokan, akkor talán közelebb kerülsz annak megértéséhez is, miért szeretnék olyan sokan, hogy idehaza is legálissá váljon a fogyasztása.

Melyik kenderfajták a hollandok kedvencei?

Ha végignézed a Growisland kendermagjainak kínálatát, akkor bizony azt érezheted, hogy egy átláthatatlan útvesztőbe kerültél. Még ha nem is szeretnél termeszteni, csupán tájékozódni akarnál, akkor is bevisznek a dolgok sűrűjébe a feminizált magok, az automata és a fastflowering magok.

Éppen ezért talán támpontot adhat, hogy a nagy rutinnal rendelkező hollandoknak mik a kedvencei. Mutatjuk is!
 
  • A virágos, narancs és mandarin ízkombinációval rendelkező sativa fajta, a Fast Buds Amnezia Haze talán a legnépszerűbb - többek között azért is, mert gyors és bő termő.
  • Az összetett aromájú Super Silver Haze igazán különleges világot tár elénk: édes bogyósgyümölcs, vágott kőfenyő és csipetnyi dízel az, amit kapunk ettől a fajtától.
  • A White Widow erős citrusos fenyőízzel, valamint gyors terméssel kényeztet, miközben egyenletesen fejti ki az idegrendszerre gyakorolt hatását.
  • A Heave Haze 20%-os THC-tartalmával igazán nyugtató, relaxáló hatással bír, nem szabad kihagyni ezt a világbéke érzetet.
  • Az erős és friss Power Plant édes utóízével hamar kibérelte magának az állandó helyet a holland coffee shopok palettáján, feltétlenül érdemes tenni egy próbát vele!


Vajon bűn kendert fogyasztani?

Ezek után természetesen felmerül a kérdés: vajon nem törvénybe ütköző kendert fogyasztani? A válasz meglepő módon igen vagy nem. Az, hogy mikor melyik az igaz, attól függ, hogy melyik országban készülsz elszívni egy jointot, vagy hol akarod használni a vaporizátorodat.

Érdemes annak az országnak a vonatkozó törvényeit ismerni, ahol tartózkodsz, ám jó tudni, hogy rád akkor is saját hazánk törvényei vonatkoznak.

Persze, ha Hollandiába mész, a coffee shopokat kihagyni nagyobb bűn, mint elszívni egy-két füves cigit, ezért fontos, hogy okosan mérlegelj döntés előtt!

Fontos a tájékozódás!

Mielőtt bármilyen véleményt is formálnál, rendkívül fontos, hogy a lehető leghitelesebb helyről tájékozódj, illetve hogy ne csupán félinformációk birtokában dönts a kender ellen vagy mellett. Ez a forrás pedig lehet akár a Growisland weboldala is, ahol nem csupán részletes termékleírások, de változatos blogbejegyzések is a segítségedre lesznek abban, hogy minél jobban átlásd a kender természetét és használatának minden csínját-bínját.További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!