mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Cziffra Fesztivál februárban
2024-01-03 11:53 [MTI + Mediainfo.hu]

Négy budapesti helyszínen, hat különleges zongoraművésszel és egyedi stílusú zongoraestekkel várja közönségét a Cziffra Fesztivál februárban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményük szerint a fesztivál alapító-művészeti vezetője, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész olyan kollégáit hívta meg a programsorozatra, mint az élénk színpadi jelenlétéről ismert orosz-amerikai származású Olga Kern, Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és az ifjú Liszt-verseny győztes Kevin Chen, de viszontláthatja a nagyközönség Cziffra Fesztivál egyik Kreatív Művész díjasát, ifjabb Balázs Elemért és Sandro de Palma olasz zongoraművészt is.

A közleményben felidézik, hogy Farkas Gábor zongoraművész a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese. A művész a Mit rejt a Cziffra-dosszié? című kiállítás megnyitóját követően lép színpadra szólóestjével az Eötvös10 színpadán február 14-én.

Mint írják, a mindössze tizennyolc éves kanadai művész, Kevin Chen a világ legrangosabb nemzetközi zongoraversenyein bizonyította már tehetségét, köztük a tel-avivi Rubinstein-versenyen, a Genfi Nemzetközi Zongoraversenyen, a Hilton Head Versenyen, valamint a 2021-ben megrendezett budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen, ahol a legjobb Cziffra-átirat előadásért járó különdíjat is megkapta. Zeneakadémiai koncertjén február 17-én színes programjával újra lenyűgözni készül a magyar közönséget.

Olga Kern, a világ legrangosabb hangversenytermeinek állandó és ünnepelt művésze visszatérő vendég Magyarországon, hiszen több rangos zenekar hívja meg szólistaként. A Cziffra Fesztiválon február 19-én lép a Zeneakadémia Nagytermének színpadára, koncertje egyfajta különleges zenetörténeti utazásnak is tekinthető, mivel az est első felében Beethoven Falstaff-variációitól a 20. századi zenéhez, Gershwin műveiig jut el. A szünet utáni részt az orosz muzsikának szenteli, benne Rachmaninov Corelli-variációival, akit közvetlen kapcsolat is fűzött Kern családjához - olvasható az összegzésben.

Mint írják, rendhagyó esten lehet találkozni Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművésszel is, aki ezúttal nemcsak zongorajátékával varázsolja el a közönséget, hanem betekintést enged a kulisszák mögé is művésztársaival, beszélgetőpartnereivel, Lackfi János József Attila-díjas költővel és Bősze Ádám zenetörténésszel február 20-án a MOMkultban.

Sandro de Palma olasz zongoraművész másodszor tér vissza Budapestre a fesztivál kérésére. Február 22-én Alexander Hülshoff gordonkaművésszel együtt lép fel a MOMkultban, műsorában a kamaramuzsika gyöngyszemeiből válogatva - olvasható a közleményben.

A Cziffra Fesztivál mindig kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra - nemcsak díjakkal, mesterkurzusokkal, de koncertlehetőségekkel is segíti a fiatalok kibontakozását. A két tavalyi Kreatív Művész díjas alkotó, ifjabb Balázs Elemér (zongora) és Oláh Krisztián (zongora) ezúttal együtt lépnek színpadra a FSZEK Zenei Gyűjtemény Ötpacsirta Szalonjában február 21-én. Bővebb információk a programokról a www.cziffrafesztival.hu weboldalon találhatók - írják a közleményben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!