Konyhakések, amelyek nélkül megáll a konyhában az élet (x)
2024-01-12 09:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]
Kés nélkül szinte lehetetlen főzni, hiszen valamennyi folyamat alatt nagy segítségünkre van ez a praktikus vágóeszköz.
Éppen ezért, minden konyhában van legalább 4-5 darab kés. Nyilván az nem mindegy, hogy milyen minőségű eszközöket veszünk a kezünkbe, ugyanis az életlen darabokkal nagy kárt okozhatunk, nemcsak az ételnek, hanem magunknak is.
A következő pár sorban most szeretnénk bemutatni azokat a speciális konyhakéseket, amelyek hűen reprezentálják, mi a minőség fogalma. Tarts velünk, és barangoljunk együtt a kések világában!
Sokféle kés egy helyen
Mindig azt szoktuk mondani, hogy a konyha a funkcionalitás terepe. Ezalatt azt értjük, hogy minden egyes munkafolyamatnak megvan a maga eszköze, pontosabban fogalmazva, a maga kése. A
Kések Ollók Webáruház séfkései között például számos egyedi darab akad, amelyek nemcsak megjelenésükkel, hanem szerkezetükkel is lenyűgöznek minket.
Az a jó, ha van otthon mindenféle késből legalább egy. Az alapanyagokat elkészíthetjük például a filézőkéssel, az aprítókéssel. A szakácskés mind a főzés, mind a sütés előtt a hasznunkra lehet, sőt, kijelenthetjük, hogy ez szinte mindig a kezünkbe kerül. Végül, ne feledkezzünk meg az utómunkálatokat támogató eszközökről sem, mint amilyen a díszítőkés.
Mit kell tudni az egyes darabokról?
Érdekességképpen elhoztunk néhány konkrét késtípust, hogy bemutassuk, mire vethetjük be őket.
A csontozókés sok háztartásban megtalálható, nem csak a hentesek azok, akik használják. Hegyes kialakítása miatt elég könnyen és gyorsan eltávolíthatjuk a húsból a csontot. Többnyire 12 - 17 cm-es pengékkel rendelkezik, amik rozsdamentesek.
Az aprítókések már a különféle finomságok aprításában segédkeznek, amelyet speciális félhold alakjuk tesz lehetővé.
Végül, de nem utolsósorban, a filézőkésről sem szabad megfeledkeznünk, ami egy rendkívül rugalmas eszköz. A legtöbbször a halak filézését végezzük ezzel.
Honnan tudjuk, hogy minőségi a szakácskés?
Mielőtt pénzt adnánk ki bármelyik séfkésért, először is legyünk tisztában azzal, hogy tényleg megéri-e kifizetni érte azt az összeget. A szakácskés valamennyi munkafolyamat alatt nagy szerepet kap, mind a zöldségek, gyümölcsök, mind a húsok szeletelése megoldható vele. De honnan tudjuk, melyik a jó eszköz?
A séfkés általában hangsúlyos görbülettel van ellátva, így az ételek aprítása is gyerekjáték. Mindig rozsdamentes, korrózióálló, oldószerálló pengével rendelkezik, éppen ezért hosszú éveken át hasznosíthatjuk.
A markolata ergonomikus, csúszásmentes, magának a késnek pedig jó a súlyelosztása. Komfortos használatot biztosít számunkra, így biztonságos is vele dolgozni.
Ha kést vásárolunk tehát, ragaszkodjunk a minőséghez, mivel kizárólag így garantálható a biztonságos, kényelmes és eredményes munka!