mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Konyhakések, amelyek nélkül megáll a konyhában az élet (x)
2024-01-12 09:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kés nélkül szinte lehetetlen főzni, hiszen valamennyi folyamat alatt nagy segítségünkre van ez a praktikus vágóeszköz.

Éppen ezért, minden konyhában van legalább 4-5 darab kés. Nyilván az nem mindegy, hogy milyen minőségű eszközöket veszünk a kezünkbe, ugyanis az életlen darabokkal nagy kárt okozhatunk, nemcsak az ételnek, hanem magunknak is.

A következő pár sorban most szeretnénk bemutatni azokat a speciális konyhakéseket, amelyek hűen reprezentálják, mi a minőség fogalma. Tarts velünk, és barangoljunk együtt a kések világában!

Sokféle kés egy helyen

Mindig azt szoktuk mondani, hogy a konyha a funkcionalitás terepe. Ezalatt azt értjük, hogy minden egyes munkafolyamatnak megvan a maga eszköze, pontosabban fogalmazva, a maga kése. A Kések Ollók Webáruház séfkései között például számos egyedi darab akad, amelyek nemcsak megjelenésükkel, hanem szerkezetükkel is lenyűgöznek minket.

Az a jó, ha van otthon mindenféle késből legalább egy. Az alapanyagokat elkészíthetjük például a filézőkéssel, az aprítókéssel. A szakácskés mind a főzés, mind a sütés előtt a hasznunkra lehet, sőt, kijelenthetjük, hogy ez szinte mindig a kezünkbe kerül. Végül, ne feledkezzünk meg az utómunkálatokat támogató eszközökről sem, mint amilyen a díszítőkés.

Mit kell tudni az egyes darabokról?

Érdekességképpen elhoztunk néhány konkrét késtípust, hogy bemutassuk, mire vethetjük be őket.

A csontozókés sok háztartásban megtalálható, nem csak a hentesek azok, akik használják. Hegyes kialakítása miatt elég könnyen és gyorsan eltávolíthatjuk a húsból a csontot. Többnyire 12 - 17 cm-es pengékkel rendelkezik, amik rozsdamentesek.

Az aprítókések már a különféle finomságok aprításában segédkeznek, amelyet speciális félhold alakjuk tesz lehetővé.

Végül, de nem utolsósorban, a filézőkésről sem szabad megfeledkeznünk, ami egy rendkívül rugalmas eszköz. A legtöbbször a halak filézését végezzük ezzel.

Honnan tudjuk, hogy minőségi a szakácskés?

Mielőtt pénzt adnánk ki bármelyik séfkésért, először is legyünk tisztában azzal, hogy tényleg megéri-e kifizetni érte azt az összeget. A szakácskés valamennyi munkafolyamat alatt nagy szerepet kap, mind a zöldségek, gyümölcsök, mind a húsok szeletelése megoldható vele. De honnan tudjuk, melyik a jó eszköz?

A séfkés általában hangsúlyos görbülettel van ellátva, így az ételek aprítása is gyerekjáték. Mindig rozsdamentes, korrózióálló, oldószerálló pengével rendelkezik, éppen ezért hosszú éveken át hasznosíthatjuk.

A markolata ergonomikus, csúszásmentes, magának a késnek pedig jó a súlyelosztása. Komfortos használatot biztosít számunkra, így biztonságos is vele dolgozni.

Ha kést vásárolunk tehát, ragaszkodjunk a minőséghez, mivel kizárólag így garantálható a biztonságos, kényelmes és eredményes munka!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!