mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Idén is pályázhatnak a fesztiválok az EFA támogatására
2024-01-15 10:39 [MTI + Mediainfo.hu]

Idén is meghirdette a feltörekvő művészek támogatását szolgáló nyílt pályázatát fesztiválrendezők számára az Európai Fesztiválszövetség (EFA).

Az Európai Fesztiválalap a Feltörekvő Művészekért - EFFEA projekt keretében ötven fesztivál juthat anyagi támogatáshoz, amelyből ötven feltörekvő művészt vagy társulatot segíthet a 2024. június 1. és 2025. május 31. közötti időszakban megvalósuló rezidencia program és fellépések keretében - közölte az EFA hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a fesztiválok a közönség számára még ismeretlen tehetségek, új utakat kereső művészek felkutatói és bemutatói, így az ugródeszkát jelenthetik egy-egy művész karrierjében. Kiemelték: a feltörekvő művészek a társadalmak alakítói, kreatív alkotók, akik a művészet erejével a jövő formálóivá válhatnak.

Az EFFEA művészeti rezidencia program feltörekvő művészek nemzetközi karrierjét támogatja, egy pályázó fesztivál és legalább egy vagy két partner fesztivál részvételével, más-más országokból. A pályázó fesztivál által létrehozott rezidencia időt, teret, megfelelő körülményeket biztosít egy művész vagy társulat számára ahhoz, hogy új alkotást hozzon létre, és azt bemutassa a közönségnek, a partner fesztiválok segítségével pedig nemzetközi porondra is eljuttathassa.

A programra olyan művészeti fesztiválok szervezői pályázhatnak, amelyek regisztráltak a FestivalFinder.eu oldalon, és a programban részt vevő országok valamelyikében vannak bejegyezve. A pályázaton indulhatnak az Európai Unió tagállamai, valamint a Kreatív Európa program részes országai, vagyis Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Grúzia, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Moldova, Montenegró, Norvégia, Szerbia, Tunézia és Ukrajna. Partner fesztiválként vagy művészként szintén résztvevő ország az Egyesült Királyság, Örményország, Svájc és Törökország.

Az EFFEA Felfedezés művészeti rezidencia kategóriában a fesztivál pályája kezdetén és nemzetközi áttörés előtt álló művészt/társulatot segít. A rezidenciát biztosító
fesztivál legalább egy partner fesztivállal lehetőséget teremt az alkotásra és a nemzetközi bemutatkozásra. A zsűri itt negyven pályázati támogatást fog odaítélni, egyenként nyolcezer
euró összeggel.

Az EFFEA Dobbantó művészeti rezidencia kategória a hazájukban már befutott művészeknek szól, akik készen állnak nemzetközi szintre emelni karrierjüket. Ők a három együttműködő fesztivál segítségével Európa több színpadán mutathatják be tehetségüket. Itt tíz pályázati támogatást oszt ki a zsűri, egyenként 15 ezer euró összeggel.

Az online pályázati felület hétfőn nyílt meg. Regisztrálni a FestivalFinder.eu-n lehet; a pályázónak a Felfedezés kategóriában legalább egy, a Dobbantó kategóriában legalább két
külföldi partner fesztivált kell megjelölnie. A pályázó fesztivált és a partner fesztiválokat is legalább egy alkalommal meg kell rendezni; egy művész csak egy pályázatban vehet részt; a pályázó fesztivál kategóriánként egy pályázatban vehet részt, de partner fesztiválként több projektben is szerepelhet.

A pályázati határidő 2024. március 19., az eredményeket júniusban teszik közzé.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!