mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire figyelj a babaszoba levegőjével kapcsolatban? (x)
2024-01-31 09:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az újszülött érkezésével ezer dolog változik meg a szülők életében. Be kell rendezni a babaszobát, gondoskodni kell a pelenkákról, kiságyról, babaápolási termékekről és egy sor más kisebb-nagyobb dologról.

Nem csoda, hogy a szoba megfelelő minőségű levegőjéről történő gondoskodás néha elmarad, pedig a betegségek megelőzése és a baba nyugodt éjszakai alvása miatt ez nagyon fontos kérdés.

Miért fontos a páratartalom?

A GLOBY kiváló minőségű párásítókat forgalmaz. De miért fontos a megfelelő páratartalom biztosítása a babaszobában? Az újszülöttek légzőrendszere még fejletlen, a nyálkahártyájuk és a bőrük még különösen érzékeny. Ha azt szeretnénk, hogy a gyermek ne legyen allergiás és elkerüljék a különböző légúti megbetegedések, a szoba ideális páratartalmáról gondoskodnunk kell.

A fűtés, különösen a gáz és távfűtés nagyon szárítja a levegőt. Ha a lakótérben 40% alá esik a relatív páratartalom, akkor párásításra van szükség. Se a túl párás, se a túl száraz levegő nem egészséges. A száraz levegő kiszárítja a baba száját, a nyálkahártyát és a légutakat, valamint irritálja a hörgőket. Ez pedig folyamatos köhögési ingert okoz felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A túl párás levegő pedig azonkívül, hogy penészesedést okoz, kedvez a különböző kórokozók, gombák szaporodásának. Túl párás levegőről abban az esetben beszélnünk, ha a helyiség relatív páratartalma meghaladja a 60%-ot. A fentiekből következően az ideális páratartalom 40 és 60% közé tehető, erről kell gondoskodnunk gyermekünk egészsége érdekében.

Bababarát párásító

A szülők szerencséjére napjainkban kitűnő párásító készülékeket lehet vásárolni. Ezek segítségével pontosan szabályozhatóvá vált a babaszoba páratartalma. A párásító működési elve az, hogy a gép a beleöntött vízből juttat párát a levegőbe, így növeli a levegő páratartalmát. A hidegpárásítók nem melegítik fel a vizet a pára kifújása előtt, ezért a légtérbe nem meleg gőz, hanem teljesen szobahőmérsékletű pára jut.

A kifejezetten felhasználóbarát Levoit Hibrid Meleg- és Hidegpárásító készülék amellett, hogy gondoskodik a szoba páratartalmáról, teljesen hangtalanul üzemel. Ezzel biztosítva a nyugodt éjszakát a lakók számára. A gép teljesítménye akár egy 27 m2-es helyiséget is ki tud szolgálni. Tartálya 2,4 liternyi vizet tud befogadni és hideg párává átalakítani. A készülék automatikusan kikapcsol, mielőtt a tartály kifogyna, így nem működik feleslegesen.

Nemcsak a pára, de a levegő tisztasága is fontos!

A párásítás mellett, gondoskodjunk a levegő minőségéről is. Szellőztessünk gyakran, hogy a levegőcsere rendszeres legyen a szobában. Kerüljük lehetőleg a vegyszerek és illatosítók használatát. Helyette inkább természetes anyagokat használjunk, mint a citrom vagy az illóolajok! Így gondoskodhatunk megfelelően gyermekünk egészségéről.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!